Στο κορυφαίο golf resort της Μεσογείου, Aphrodite Hills Resort, στην Πάφο της Κύπρου, μια έκταση συνολικά 3.480 στρεμμάτων (ή 384 εκταρίων), επενδύει η Εθνική ΠΑΝΓΑΙΑ ΑΕΕΑΠ.

  • Η αξία του project ως προς το real estate, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ξεπερνά αυτή τη στιγμή τα 100 εκατ. ευρώ,
  •  σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα έχει την προοπτική για περαιτέρω αναπτύξεις, εκτιμώμενης αξίας 300 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ενός δεύτερου γκολφ.

Η Εθνική ΠΑΝΓΑΙΑ απέκτησε ειδικότερα το 60% στις εταιρείες Aphrodite Hills Resort Limited και Aphrodite Springs Public Limited, έναντι τιμήματος 31,8 εκατ. ευρώ.

Η επένδυση χαρακτηρίζεται ως στρατηγική και μακροπρόθεσμη, στην οποία η ΠΑΝΓΑΙΑ συμμετέχει μαζί με την Invel Real Estate (βασικό μέτοχο της ΑΕΕΑΠ με 66% σήμερα και σε δύο μήνες έχοντας αποκτήσει το ποσοστό της ΕΘΝΙΚΗΣ Τράπεζας με περίπου 97%) και το βρετανικό fund Coller Capital (που μέσω της Invel Real Estate συμμετέχει και στο μετοχικό κεφάλαιο της ΠΑΝΓΑΙΑ).

  • Πωλητής της Aphrodite Hills Resort ήταν η York Capital, ενώ της Aphrodite Springs Public Limited η York Capital και ο κυπριακός όμιλος Λανίτη που πλέον έχουν μηδενική συμμετοχή στην εν λόγω τουριστική ανάπτυξη.

Σκοπός της ΠΑΝΓΑΙΑ και των συνεταίρων της είναι το Resort να συνεχίσει να αναπτύσσεται καθώς υπάρχει σημαντικός υπολειπόμενος συντελεστής δόμησης για την ανάπτυξη επιπλέον κατοικιών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here