Στοιχεία για την πορεία της δαπάνης της κατηγορίας των διαγνωστικών εξετάσεων για το Α’ εξάμηνο του 2019, σε συνέχεια της ενημέρωσης για το σύνολο του 2018, απέστειλε ο ΕΟΠΥΥΥ στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων (ΠΑΣΙΔΙΚ).

Clawback που θα προσεγγίζει το ¼ της δαπάνης ενδέχεται να κληθούν να πληρώσουν το πρώτο εξάμηνο του 2019 οι ιδιώτες πάροχοι διαγνωστικών και εργαστηριακών εξετάσεων, όπως διαφαίνεται από τα στοιχεία που κοινοποίησε στον ΠΑΣΙΔΙΚ ο ΕΟΠΥΥ. Συγκεκριμένα, όπως τονίζει ο Σύνδεσμος το clawback για το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους κινδυνεύει να διαμορφωθεί σε σχεδόν 23% μεσοσταθμικά.

«Εάν τα όρια του ΕΟΠΥΥ που αφορούν τις διαγνωστικές εργαστηριακές εξετάσεις και ιατρικές πράξεις – όπως διαβεβαίωσε η Αντιπρόεδρος του Οργανισμού- ανέβουν στα 393 εκατ. ευρώ για όλο το τρέχον έτος, δηλαδή 196,5 εκατ. ευρώ το Α΄ εξάμηνο του 2019, τότε το claw back του Α’ εξαμήνου του 2019 θα είναι περίπου 22,78% μεσοσταθμικά», αναφέρει ανακοίνωση των επικεφαλής του ΠΑΣΙΔΙΚ.

Το 2018 τα όρια της δαπάνης διαμορφώθηκαν συνολικά σε περίπου 371,5 εκατ. ευρώ, με το ποσό, όμως, προ rebate και clawback ήταν στα 582,3 εκατ. ευρώ…

Μόνο το clawback για το πρώτο 6μηνο του 2019 βέβαια, διαμορφώνεται ήδη στα 58 εκατ. ευρώ, και μαζί με το rebate που υπολογίζεται στα 56 εκατ. ευρώ, οι επιχειρήσεις του κλάδου καλούνται ήδη να επιστρέψουν στον ΕΟΠΥΥ 114 εκατ. ευρώ, δηλαδή το 37% της συνολικής δαπάνης, σε ένα σύνολο υποβολών στα 310 εκατ. ευρώ.

Περισσότερα στο Virus.com.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here