Το last mile της Amazon είναι πλέον Ελληνικό. H συμφωνία συνεργασίας που υπέγραψαν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία με τον αμερικανικό κολοσσό  έχει κατ’ αρχήν αντικείμενο τη διανομή των προϊόντων της Αmazon στην ελληνική επικράτεια.

Η Amazon με μια θυγατρική της εταιρεία (σε άλλη δραστηριότητα) προχώρησε πρόσφατα και στην αναβάθμιση της λειτουργίας της στην Αθήνα. Είναι γεγονός ότι εδώ και 18 μήνες, η Amazon  διευρύνει συνεχώς την παρουσία της στην Ελλάδα.

Η εφαρμογή της συμφωνίας ξεκίνησε ήδη με τη διανομή των προϊόντων που εμπορεύεται η Amazon και αποστέλλει σε τελικούς αποδέκτες στη χώρα μας.

  • Πρόκειται για το επονομαζόμενο last mile delivery, που αφορά το τμήμα της μεταφοράς από τα αεροδρόμια, τους σταθμούς οχημάτων ή τα λιμάνια έως τον πελάτη.

Eίναι προφανές ότι η συμφωνία των EΛΤΑ αποδεικνύει στην πράξη ότι το πλάνο μετασχηματισμού έχει ήδη αρχίσει να αποδίδει καρπούς.

Η συνεργασία τους με τον παγκοσμίου εμβέλειας οργανισμό Amazon για την παράδοση δεμάτων στην Ελλάδα, με τη δυνατότητα πλήρους ιχνηλασιμότητας των παραγγελιών (ενημέρωση για την πορεία αποστολής της παραγγελίας μέσω κινητού ή υπολογιστή), αποτελεί εξέλιξη που δεν θα ήταν δυνατή μέχρι πριν από κάποιους μήνες.

Καθοριστικό ρόλο στην επιλογή διαδραμάτισε και η πλήρης γεωγραφική κάλυψη που μόνο ο όμιλος των Ελληνικών Ταχυδρομείων μπορεί να προσφέρει στην Amazon και στους πελάτες της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here