Στην υπογραφή τριετούς επιχειρησιακής σύµβασης µε το διοικητικό προσωπικό προχώρησε χθες η διοίκηση της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Τα δύο µέρη, Σύλλογος Εργαζοµένων και ∆ιοίκηση, κατέληξαν σε συµφωνία µετά από σειρά συζητήσεων και διαπραγµατεύσεων, έχοντας ως κοινό στόχο τη διασφάλιση ενός θετικού επαγγελµατικού περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με την επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση, το ποσοστό της αύξησης των μηνιαίων τακτικών αποδοχών των εργαζομένων που αμείβονται με βάση τη νέα ΕΣΣΕ,

  • για το έτος 2024 ανέρχεται σε 2,5%,
  • για το 2025 σε 1,5% και
  • για το 2026 σε 1,5%
  •  ο βασικός μισθός με βάση τα μισθολογικά κλιμάκια ξεκινάει, για το κύριο προσωπικό, από 1.082 ευρώ.

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Εθνικής Ασφαλιστικής έχει αναρτήσει στην ηλεκτρονική σελίδα του το κείμενο της νέας Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, με ισχύ από 1/1/2024 έως και 31/12/2026 καθώς και το κείμενο του νέου Εσωτερικού Κανονισμού Εργασίας με ισχύ από 1/1/2024 έως και 31/12/2026, το οποία υπεγράφησαν σήμερα Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2024.

Πρόσφατα η διοίκηση της Εθνικής Ασφαλιστικής προχώρησε σε νέα εθελούσια, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες έληξε την προηγούμενη Παρασκευή, με την αποζημίωση να αρχίζει από 157.000 ευρώ, με ανώτερο ποσό τις 187.000 ευρώ.

Αυτή είναι η δεύτερη εθελούσια που βγάζει η Εθνική Ασφαλιστική μέσα στο έτος, ενώ στόχος ήταν να φύγουν περίπου 100 άτομα από την εταιρεία.

Στην πρώτη έφυγαν 37 ενώ μέχρι τέλος Δεκέμβρη θα φύγουν ακόμα 45 εργαζόμενοι.

Με τον συνολικό αριθμό που θα παραμείνει να μην ξεπερνάει τους 645 εργαζόμενους.

Όσον αφορά στους ενοικιαζόμενους, η εταιρεία έχει προσλάβει ήδη τους 144 από τους 177 ενώ θα πάρουν ακόμα 27 από τους 32 του call center.

Η γενική διευθύντρια Ανθρώπινου ∆υναµικού Ντάλια Τόµπρου δήλωσε σχετικά:

γενική διευθύντρια Ανθρώπινου ∆υναµικού Εθνικής Ασφαλιστικής, Ντάλια Τόµπρου
  • «Για εµάς στην Εθνική Ασφαλιστική είναι πρωταρχικός σκοπός η επίτευξη της επιχειρησιακής ειρήνης, καθώς θεωρούµε ότι αποτελεί την απαραίτητη προϋπόθεση για οποιαδήποτε περαιτέρω εξέλιξη.
  • Οι άνθρωποί µας, βρίσκονται στο κέντρο των στρατηγικών επιλογών µας και η σύµβαση που υπογράφουµε σήµερα διασφαλίζει αυξήσεις για τους εργαζόµενους, καθώς και τη διατήρηση πολλών πρόσθετων παροχών.
  • Επιπλέον, εκπαιδευτικά προγράµµατα, σύγχρονα εργαλεία αξιολόγησης και ενδυνάµωσης, σχεδιάζονται από την εταιρεία και θα εφαρµοστούν στο αµέσως επόµενο χρονικό διάστηµα, εξασφαλίζοντας για το σύνολο του ανθρώπινου δυναµικού µας κάθε απαραίτητη δεξιότητα για να αντεπεξέλθει στο απαιτητικό σύγχρονο περιβάλλον».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ