Ένα ενδιαφέρον και αναλυτικό report εξέδωσε η εταιρεία διεθνών πληρωμών Ebury προσπαθώντας να προβλέψει τις αποφάσεις και να μετρήσει τις επιπτώσεις της αυριανής συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, με κεντρικό θέμα την αύξηση των επιτοκίων..
Συνοπτικά:
– Η Ebury εκτιμά ότι η ΕΚΤ θα αυξήσει τα επιτόκια κατά 75 μονάδες βάσης.
– Καταγράφει ωστόσο, μεγάλη αβεβαιότητα για τη συνάντηση
– Εκτιμά ότι οι ανακοινώσεις από την Christine Lagarde μπορεί τελικά να είναι πολύ συγκρατημένες, δεδομένης της κατάστασης στις ευρωπαϊκές αγορές ενέργειας.
– Οι αναλυτές της Ebury περιμένουν μία ακόμη ανοδική αναθεώρηση των προβλέψεων για τον πληθωρισμό του 2022, καθώς επίσης και μια προς τα κάτω αναθεώρηση των προβλέψεων του ΑΕΠ.
  • Η πιο σημαντική μεταβλητή για τις αγορές που οδεύουν προς αυτήν την συνάντηση είναι το μέγεθος της αύξησης των επιτοκίων της ΕΚΤ. Την ώρα που γράφεται το report, τα swaps  τιμολογούνται με περισσότερες από 90% πιθανότητες για αύξηση 75 μονάδων βάσης.
  • Οτιδήποτε λιγότερο από αυτό θα θεωρηθεί σημαντική απογοήτευση για τις αγορές και είναι πολύ πιθανό να προκαλέσει μια απότομη, κίνηση πίεσης στο ευρώ.
  • Η αντίδραση σε ενδεχόμενη αύξηση του επιτοκίου κατά 75 μονάδες βάσης θα εξαρτηθεί από διάφορους παράγοντες, συγκεκριμένα η αξιολόγηση της τράπεζας για τις προοπτικές ανάπτυξης, οι προβλέψεις για τον πληθωρισμό και η καθοδήγηση  όσον αφορά μελλοντικές πολιτικές κινήσεις

Διαβάστε ολόκληρη την έκθεση Ebury

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here