Ο Κινέζος Πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ κάλεσε την Πέμπτη την Κίνα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) να είναι εταίροι σε μια αμοιβαία επωφελή συνεργασία, να ενισχύσουν την αμφίδρομη πολιτική εμπιστοσύνη, να δημιουργήσουν στρατηγική συναίνεση, να εδραιώσουν τους δεσμούς κοινού ενδιαφέροντος, να αποφύγουν διάφορα είδη παρεμβάσεων, και να ενισχύσουν τον διάλογο και τη συνεργασία για το καλό των λαών και των δύο πλευρών.

Ο Σι είπε τα παραπάνω κατά τη συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Τσαρλς Μισέλ και την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, οι οποίοι βρίσκονταν στην Κίνα για την 24η Σύνοδο Κορυφής Κίνας-ΕΕ στον κρατικό ξενώνα Ντιαογιουντάι στο Πεκίνο.

Σημειώνοντας ότι η σχέση Κίνας-ΕΕ απολαμβάνει μια καλή δυναμική εδραίωσης και ανάπτυξης, ο Σι είπε ότι αυτό εξυπηρετεί τα συμφέροντα και των δύο πλευρών και ανταποκρίνεται στις προσδοκίες και των λαών τους. Οι δύο πλευρές θα πρέπει να συνεργαστούν για να διατηρήσουν τη δυναμική της ανάπτυξης στις σχέσεις Κίνας-ΕΕ, πρόσθεσε ο Κινέζος Πρόεδρος.

Ενώ επισήμανε ότι στον κόσμο εκτυλίσσονται μετασχηματισμοί μεγάλοι κλίμακας που δεν έχουν παρατηρηθεί ξανά μέσα σε έναν αιώνα, ο Σι είπε ότι η Κίνα και η Ευρώπη είναι δύο μεγάλες δυνάμεις που προωθούν την πολύ-πολικότητα, δύο μεγάλες αγορές για την υποστήριξη της παγκοσμιοποίησης και δύο μεγάλοι πολιτισμοί που υπερασπίζονται τη διαφορετικότητα.

Ο Σι είπε επίσης ότι η σχέση μεταξύ Κίνας και Ευρώπης είναι απαραίτητη για την παγκόσμια ειρήνη, σταθερότητα και ευημερία. Είναι καθήκον και των δύο πλευρών να παρέχουν μεγαλύτερη σταθερότητα στον κόσμο, ισχυρότερη ώθηση για ανάπτυξη και περισσότερη έμπνευση και υποστήριξη για την παγκόσμια διακυβέρνηση.

Η φετινή χρονιά σηματοδοτεί την 20ή επέτειο της συνολικής στρατηγικής εταιρικής σχέσης Κίνας-ΕΕ, είπε ο Σι, προσθέτοντας ότι σε αυτή τη νέα αφετηρία των σχέσεων Κίνας-ΕΕ, και οι δύο πλευρές πρέπει να ενεργήσουν με σοφία και αίσθημα ευθύνης, και να υποστηρίξουν τη συνολική στρατηγική εταιρική σχέση.

«Η Κίνα και η ΕΕ θα πρέπει να είναι εταίροι για αμοιβαία επωφελή συνεργασία», είπε ο Σι. Κάλεσε και τις δύο πλευρές να ενισχύουν συνεχώς την αμφίδρομη πολιτική εμπιστοσύνη, να χτίζουν στρατηγική συναίνεση και να εδραιώνουν τους δεσμούς κοινού ενδιαφέροντος. Οι δύο πλευρές θα πρέπει να απέχουν από διάφορα είδη παρεμβάσεων, να εντείνουν τον διάλογο και τη συνεργασία για το καλό του λαού τους και να ενώσουν τα χέρια για να αντιμετωπίσουν παγκόσμιες προκλήσεις και να προωθήσουν τη σταθερότητα και την ευημερία σε όλο τον κόσμο, πρόσθεσε ο Κινέζος Πρόεδρος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ