Εγκρίθηκε στις ΗΠΑ από τον αμερικανικό οργανισμό τροφίμων και φαρμάκων το πρώτο σύστημα εικονικής πραγματικότητας, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη χειρουργική.

Το σύστημα φέρει την ονομασία OpenSight Augmented Reality System και έχει αναπτυχθεί από την εταιρεία Novarad. Είναι η πρώτη λύση που έχει εγκριθεί για προεγχειρητικό χειρουργικό σχεδιασμό και βασίζεται στο σύστημα HoloLens της Microsoft.

Το HoloLens είναι μία συσκευή εικονικής πραγματικότητας (Virtual Reality). Χάρη στην Novarad, η συσκευή μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους γιατρούς. Το σύστημα δημιουργεί εικόνες 2D, 3D και 4D πάνω στο σώμα του ασθενή, διευκολύνοντας το χειρουργό.

Η Novarad υποστηρίζει ότι η νέα τεχνολογία μπορεί να βελτιώσει το χειρουργικό σχεδιασμό και να αυξήσει την ακρίβειαμειώνοντας παράλληλα τη διάρκεια της επέμβασης. «Το OpenSight χρησιμοποιεί ειδικά το Microsoft HoloLens και μπορεί να βελτιώσει την ακρίβεια, την ταχύτητα και την ασφάλεια των ιατρικών διαδικασιών χωρίς ο χειρουργός να κάνει ούτε μια τομή», δήλωσε η Wendell Gibby, CEO της Novarad και συνδημιουργός του OpenSight.

Η νέα τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί από περισσότερους χρήστες ταυτοχρόνως, καθώς συσκευές HoloLens μπορούν να φορεθούν από πολλούς γιατρούς για εκπαιδευτικούς ή κλινικούς σκοπούς. Η Novarad  αναφέρει ότι έχει αναπτύξει και μία έκδοση του λογισμικού που έχει σχεδιαστεί για φοιτητές ιατρικής με στόχο να εκτελούν εικονικές ανατομές σε πτώματα!

Virus.com.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here