Η Capital Gas Ship Management Corp. συμφερόντων Βαγγέλη Μαρινάκη για άλλη μια φορά πρωτοπορεί.

Η ναυτιλιακή ανακοίνωσε την Παρασκευή την παραγγελία δύο πολύ μεγάλων πλοίων αμμωνίας (VLAC) χωρητικότητας 88.000 CBM (㎥), των πρώτων στο είδος τους παγκοσμώς. Τα καινοτόμα πλοία θα κατασκευαστούν στο HD Hyundai Heavy Industries στο Ulsan και έχουν προγραμματιστεί να παραδοθούν έως το δεύτερο εξάμηνο του 2027.

Αυτά τα υπερσύγχρονα πλοία διακρίνονται από τα συμβατικά πολύ μεγάλα πλοία αερίου καθώς είναι σχεδιασμένα με σημαντικά αυξημένη ικανότητα φόρτωσης αμμωνίας στις δεξαμενές φορτίου, επιτρέποντάς τους να μεταφέρουν αμμωνία έως και το 98% της χωρητικότητας της δεξαμενής φορτίου.

Ταυτόχρονα, αυτή η νέα επένδυση σηματοδοτεί ένα ακόμη ορόσημο για τον Όμιλο και τη στρατηγική του δέσμευση για τη δημιουργία ενός πρωτοποριακού στόλου που θα διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην παγκόσμια προσπάθεια απαλλαγής από τις εκπομπές άνθρακα.

Θέτοντας τις βάσεις για την «ενεργειακή μετάβαση», η Capital εφαρμόζει επί του παρόντος ένα από τα μεγαλύτερα και πιο διαφοροποιημένα προγράμματα ναυπήγησης 59 νεότευκτων πλοίων, με ημερομηνίες παράδοσης που εκτείνονται από το 2020 έως το 2027, συμπεριλαμβανομένης της παραγγελίας των δύο πρώτων καινοτόμων υγροποιημένου CO2 στον κόσμο (LCO2) 22.000 cbm που αναμένεται να παραδοθούν το 2025-2026.