Το πρώτο σύγχρονο Κέντρο πληροφορικής και διαδικτυακής ασφάλειας με την υπογραφή της Mastercard. Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, καθώς και των ρυθμιστικών φορέων στην περιοχή της Ευρώπης, για την ενίσχυση των επιχειρήσεων στη διαχείριση και αντιμετώπιση των διαδικτυακών κινδύνων.

Με έδρα τα Ευρωπαϊκά κεντρικά γραφεία της Mastercard, στην πόλη Βατερλώ του Βελγίου, το Κέντρο αποτελεί την πρώτη επένδυση της εταιρείας εκτός Βόρειας Αμερικής, στο συγκεκριμένο κλάδο. Το νέο Κέντρο, υπογραμμίζει τη συνεχή δέσμευση της Mastercard  για την καταπολέμηση των διαδικτυακών κινδύνων που αντιμετωπίζει το Ευρωπαϊκό οικοσύστημα πληρωμών, συμπεριλαμβανομένων των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και των fintech εταιρειών.

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Διαδικτυακής Ασφάλειας, στοχεύει

  • να λειτουργήσει ως συνδετικός κρίκος για ταλέντα με διαφορετικά χαρακτηριστικά από όλη την παγκόσμια κοινότητα της Mastercard, με στόχο την ασφάλεια του κυβερνοχώρου στην Ευρώπη.

Επιπλέον, σκοπεύει να συγκεντρώσει εμπειρογνώμονες από ένα μεγάλο δίκτυο συνεργατών, για τη πρόληψη και τον περιορισμό της διεθνούς εγκληματικότητας στον κυβερνοχώρο και τις ευρύτερες απειλές ασφαλείας. Ενδεικτικά αναπτύσσονται συνεργασίες με εθνικά κέντρα πληροφόρησης, βιομηχανικές ομάδες, νομικά όργανα καθώς και κεντρικές τράπεζες σε όλη την Ευρώπη, όπως τις ΕΚΤ, ECCFI, Europol, FS-ISAC, Interpol και NBB.

Το Κέντρο θα βελτιώσει δραστικά τις γραμμές επικοινωνίας μεταξύ των εσωτερικών ομάδων της Mastercard αλλά και εξωτερικά με τους πελάτες, τους συνεργάτες και τους ενδιαφερόμενους φορείς. Οι λειτουργίες του, θα ενισχύσουν σημαντικά το χρόνο ανταπόκρισης και την αποτελεσματικότητα σε περιόδους που διενεργούνται παγκόσμια γεγονότα, ή φυσικές καταστροφές, καθώς και θα διασφαλίσουν τη συμμόρφωση όλων των εμπλεκόμενων φορέων με την νομοθεσία απορρήτου.

Λειτουργώντας σε περισσότερες από 210 χώρες και γεωγραφικές περιοχές, η Mastercard είναι αφοσιωμένη στην προστασία των πελατών της σε οποιοδήποτε σημείο του κόσμου και αν βρίσκονται. Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Διαδικτυακής Ασφάλειας, επιβεβαιώνει τη συνεχή δέσμευση της Mastercard  για την ασφάλεια της Ευρωπαϊκής αγοράς.  Την άνοιξη, η εταιρεία θα προχωρήσει σε μια περίοδο μεταβατικής λειτουργίας του Κέντρου, με την επίσημη έναρξη λειτουργίας του να αναμένεται εντός του 2021.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here