Επιστρέφει σήμερα το μεσημέρι, στην Αθήνα, ο Ινδικής καταγωγής Καναδός υπήκοος και μεγαλοεπενδυτής της Eurobank, Grivalia και Eurolife  κ. Πρεμ Γουάτσα.

Ο κ. Γουάτσα θα συναντηθεί με τις διοικήσεις της Eurobank και της Eurolife, προκειμένου να ενημερωθεί και για την πορεία υλοποίησης της συγχώνευσης της Eurobank με την Grivalia, η οποία αποτέλεσε το «deal της χρονιάς» για το 2018.
Με την απόφασή του,  να ενισχύσει τα κεφάλαια της Eurobank με την υγιή και κερδοφόρα Grivalia, ο δισεκατομμυριούχος βασικός μέτοχος της Fairfax Holdings, έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης του στην ελληνική οικονομία και  στο τραπεζικό σύστημα.

Ο μεγαλοεπενδυτής θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη προκειμένου να συζητήσει τα σχέδια της νέας κυβέρνησης και τις προοπτικές ενίσχυσης της εμπιστοσύνης στη χώρα στην οποία ο μεγαλοεπενδυτής έχει λάβει πολύ σημαντική θέση.

Την ίδια ακριβώς επίσκεψη είχε κάνει  και μετά την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ το 2015.  Τότε μάλιστα, μετά την τότε επίσκεψή του, ανέθεσε τη διοίκηση της Eurobank στον Φωκίωνα Καραβία,  και την προεδρία στον Νίκο Καραμούζη.

Ο Πρεμ Γουάτσα γεννήθηκε στην Ινδία και είναι γιος ενός δασκάλου με άλλα τρία παιδιά. Σπούδασε στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας Madras και πήρε πτυχίο χημικού μηχανικού.

Στα 20 του χρόνια πήγε να βρει τον αδερφό του στο Οντάριο του Καναδά. Αφού πήρε το πτυχίο του έπιασε δουλειά σε μια ασφαλιστική και το 1984 ξεκίνησε μια επενδυτική εταιρεία μαζί με το πρώην αφεντικό του, Τόνι Χάμπλιν.

Το 1985 αγόρασε την Markel Financial, μια μικρή εταιρεία ασφάλισης φορτηγών που βρισκόταν στα όρια της χρεοκοπίας.

O Πρέμ Γουάτσα έγινε γνωστός όταν επένδυσε αρχικά το 2013 στην Eurobank.

Το 2015, σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού η Fairfax πραγματοποίησε την 30η επετειακή συνέλευση των μετόχων της στην Ελλάδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here