Σε λίγη ώρα (περίπου 10 το πρωί) η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ , παρουσία συμβολαιογράφου και εκπροσώπων των ενδιαφερόμενων εταιρειών, ανοίγει το χρηματοκιβώτιο στο οποίο φυλάσσονταν οι οικονομικές προσφορές του διαγωνισμού για την 25ετή παραχώρηση της Αττικής Οδού.

Η προθεσμία υποβολής ενστάσεων από τους συμμετέχοντες στο διαγωνισμό κατά των αποφάσεων του ΤΑΙΠΕΔ για τη συμμετοχή των ανταγωνιστών τους εξέπνευσε χθες το βράδυ.

Ουδείς υπέβαλε ένσταση, σήμερα ανοίγουν οι οικονομικές προσφορές.

Ο Δνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ Δημήτρης Πολίτης

Η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ θα δώσει στη δημοσιότητα όλα τα οικονομικά τιμήματα από τα οποία θα προκύπτει ποιος και πόσα περισσότερα προτίθεται να καταβάλει.

Αν υπάρξουν δύο ή περισσότερες οικονομικές προσφορές με διαφορά μικρότερη του 5% από τον πλειοδότη, τότε οι διαγωνιζόμενοι αυτοί με τη μικρή διαφορά θα κληθούν εντός 5 ημερών να υποβάλλουν βελτιωμένες προσφορές.

Στο τέλος και αυτής της διαδικασίας θα συγκληθεί το Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ προκειμένου να ανοίξουν οι βελτιωμένες προσφορές και να ανακηρυχθεί ο οριστικός ανάδοχος του διαγωνισμού.

H Αττική Οδός είναι ο εμπορικότερος οδικός άξονας της χώρας και ένας από τους περισσότερο οικονομικά ενδιαφέροντες αστικούς αυτοκινητόδρομους της Ευρώπης.

Οι 6 διεκδικητές για την 25ετή παραχώρηση είναι:

  • ABERTIS INFRAESTRUCTURAS S.A.
  • ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε.
  • Ένωση προσώπων BRISA – AUTO ESTRADAS de PORTUGAL S.A. – RUBICONE MIDCO, B.V. -INTRAKAT A.E.
  • Ένωση προσώπων MACQUARIE ASSET MANAGEMENT MOTORWAY HOLDINGS S.ar.l. – FINCOP INFRASTRUCTURE LTD
  • Ένωση προσώπων VINCI HIGHWAYS S.A.S. – VINCI CONCESSIONS S.A.S. – ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. – MOBILITY PARTNER S.A.S.
  • Ένωση προσώπων ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε. – ΑΒΑΞ Α.Ε. – MERIDIAM EASTERN EUROPE INVESTMENTS 4 S.A.S.