Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, για πρώτη φορά μετά από 10 ολόκληρα χρόνια, δεν θα παραστεί ο Πρωθυπουργός αλλά ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

Την τελευταία φορά που δεν παρέστη πρωθυπουργός στην Τακτική Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ ήταν τον Μάϊο του 2009 όταν ο τότε πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής απουσίαζε στη Σουηδία επειδή η Ελλάδα αναλάμβανε την προεδρία της ΕΕ  για το β’ εξάμηνο.

Στη φετινή Γενική του Συνέλευση φέρνει στο προσκήνιο την «Άλλη Ελλάδα».

Το βασικό Θέμα της σημερινής Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ είναι :

  • «Το Αύριο Σήμερα – Για την Ελλάδα των άξιων και των αξιών«

Στο πλαίσιο της συνέλευσης  το μεσημέρι  (14:00) θα μιλήσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης. Στην απογευματινή εκδήλωση, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, θα απευθύνει χαιρετισμό ο υπ. Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννης Δραγασάκης (19.30), ενώ κεντρικός ομιλητής θα είναι ο πρόεδρος της Business Europe Πιέρ Γκατάζ.

Η παραδοσιακή μορφή της απογευματινής εκδήλωσης της Γενικής του Συνέλευσης αντικαθίσταται με μια πολυμορφική-σπονδυλωτή εκδήλωση.

Μέσα από παραδείγματα επιχειρήσεων και της Κοινωνίας των Πολιτών θα επιδιώξει να δείξει ότι μια διαφορετική Ελλάδα όχι μόνο είναι εφικτή, αλλά ότι αυτή η διαφορετική Ελλάδα είναι ήδη παρούσα, και αυτό που χρειάζεται είναι τα θετικά παραδείγματα και οι αξίες, που τα διαπνέουν, να γίνουν ο κανόνας, από εξαίρεση που είναι σήμερα. Όσα θα πουν οι άνθρωποι, που δημιούργησαν αυτά τα λαμπρά παραδείγματα, θα σχολιαστούν σ’ ένα δεύτερο επίπεδο από τους εκπροσώπους δύο διαφορετικών γενεών, τον κ. Θεοδόση Π. Τάσιο, Ομ. Καθ. ΕΜΠ, και την 18χρονη Μαρία Κοκάλα, απόφοιτη του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων.

Ο ΣΕΒ προχωρεί σε αυτή την πρωτοβουλία συνεχίζοντας την προσπάθεια των τελευταίων ετών να παρεμβαίνει στο δημόσιο διάλογο χωρίς να περιορίζει τις θέσεις του στα στενά όρια της εκπροσώπησης των επιχειρήσεων, με στόχο να προάγει ένα ευρύτερο πλαίσιο αξιών, θεσμών και αντιλήψεων, που θα οδηγήσει ολόκληρη την ελληνική κοινωνία στο μέλλον.

Στη φετινή Γενική Συνέλευση τα Μέλη του ΣΕΒ θα κληθούν, μεταξύ των άλλων, να εγκρίνουν τον Απολογισμό Πεπραγμένων για το 2018, τον Ετήσιο Απολογισμό για την οικονομική χρήση που έληξε (2018), καθώς και τον Προϋπολογισμό για το 2019. Επίσης, τα Μέλη του ΣΕΒ θα κληθούν να εγκρίνουν προτεινόμενες αλλαγές στο Καταστατικό του Συνδέσμου, οι οποίες και αποτυπώνουν τη στρατηγική επιλογή του Συνδέσμου να δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στη βιομηχανία, τις εξαγωγές και την περιφερειακή ανάπτυξη. Ειδικότερα, με βάση τις προτεινόμενες αλλαγές:

Θα διευρυνθεί η σύνθεση των μελών του ΔΣ του ΣΕΒ από 20 σε 25 μέλη, με τη δημιουργία μη αιρετών θέσεων που θα δοθούν στους 5 περιφερειακούς Βιομηχανικούς Συνδέσμους Θεσσαλίας & Κεντρικής Ελλάδος (ΣΒΘΚΕ), Επιχειρήσεων & Βιομηχανιών Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδος (ΣΕΒΠΔΕ), Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς (ΣΒΑΠ), Θεσσαλικών Επιχειρήσεων & Βιομηχανιών (ΣΘΕΒ), Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας (ΣΒΣΕ), καθώς και σε εξαγωγικό Φορέα.

• Θα θεσμοθετηθούν και τρία νέα, μόνιμα Συμβουλευτικά Όργανα Διοίκησης του ΣΕΒ. Ειδικότερα, συστήνονται Συντονιστικό Συμβούλιο Περιφερειακών και Τοπικών Οργανώσεων, Συμβούλιο Βιομηχανίας και Συμβούλιο Εξαγωγών, τα οποία θα ενδυναμώσουν τους σκοπούς και τη θεσμική παρέμβαση του ΣΕΒ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here