Το 3ο κλιμάκιο της Αρχής Εκδίκασης Προδικαστικών Προσφυγών (ΑΕΠΠ) δικαίωσε κατ΄αρχήν την Ιταλική κατασκευαστική εταιρεία GD Infrastrutture, που συνεργάζεται με την Μηχανική του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου, στη αντιδικία της με  το Υπουργείο Υποδομών.

Η Αρχή Εκδίκασης Προδικαστικών Προσφυγών (ΑΕΠΠ) δέχθηκε το αίτημα παροχής προσωρινής προστασίας της GD Infrastrutture . Αποφάσισε να αναστείλλει την εκκίνηση νέας διαγωνιστικής διαδικασίας που είχε εξαγγείλει το Υπουργείο Υποδομών μέχρι να εκδοθεί η κύρια απόφαση της ΑΕΠΠ επί της Προδικαστικής Προσφυγής

Η υπόθεση αφορά την Αμβρακία Οδό η οποία με προϋπολογισμό 150 εκατ. ευρώ, έχει ενταχθεί ως έργο phasing στο νέο ΕΣΠΑ. Για το έργο, αρχικά, είχε μειοδοτήσει η κοινοπραξία Άκτωρ-ΤΕΡΝΑ, αλλά η GD Infrastrutture προσέφυγε κατά του αποτελέσματος στη δικαιοσύνη, με αποτέλεσμα ο διαγωνισμός να “παγώσει”.

Το Υπουργείο Υποδομών  αποφάσισε την επαναδημοπράτηση του έργου και εκβίασε την GD Infrastrutture αφού δεν έκανε δεκτή την παράταση ισχύος της προσφοράς της εγγυητικής της επιστολής.

Η ιταλική εταιρεία κατέθεσε προσφυγή στην Αρχή Εκδίκασης Προδικαστικών Προσφυγών (ΑΕΠΠ) κατά του υπουργείου Υποδομών και τελικά η επαναδημοπράτηση του έργου αναβάλλεται μέχρι να εκδοθεί απόφαση επί των ενστάσεων της GD Infrastrutture.

Το έργο του αυτοκινητοδρόμου Αμβρακία Οδός ξεκίνησε το 2016 και αφορά οδική αρτηρία 48,5 χλμ. που θα συνδέει την Ιόνια Οδό με το αεροδρόμιο του Ακτίου, όπως και με την Λευκάδα… Οι αποφάσεις ωστόσο του Υπουργείου Υποδομών καθυστερούν την ολοκλήρωση του έργου….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here