Ο Ρίσι Σούνακ εσωκομματικός αντίπαλος του Μπόρις Τζόνσον, είναι ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας, μετά από απόσυρση όλων των πιθανών υποψηφίων των Τόρις.

Αφού αποσύρθηκε και η Πένι Μόρνταντ, ο Σούνακ ήταν ο μόνος υποψήφιος που συγκέντρωσε τις απαιτούμενες 100 υπογραφές για να κατεβεί ως υποψήφιος.

Είχε προηγηθεί η χθεσινή απόφαση του Μπόρις Τζόνσον να εγκαταλείψει τη μάχη, γεγονός που μετά από την ταραχώδη συνεδρίαση της Παρασκευής, έφερε ανακούφιση στις αγορές ομολόγων ειδικά στη Βρετανία, αλλά όχι μόνο.

Έτσι αυτό που μπορεί να έμοιαζε με περιστρεφόμενες πόρτες οι οποίες θα επανάφεραν τον Μπόρις Τζόνσον, δεν επιτεύχθηκε και τα βρετανικά ομόλογα σημείωσαν μεγάλη άνοδο, με παράλληλη πτώση των αποδόσεων 26 μονάδων μέσα σε μία ημέρα.

Το δεκαετές βρετανικό gilt διαπραγματεύεται ξανά με απόδοση κάτω του 4% στο 3,81%.

Όλα τα ομόλογα αντιδρούν ανοδικά σήμερα και περιορίζουν τις αποδόσεις τους  (επιτόκια) και μεταξύ αυτών και τα ελληνικά, όπου το δεκαετές υποχώρησε έντονα και έχασε 25 μονάδες βάσης σε μία ημέρα, υποχωρώντας κάτω από 5%.  Η απόδοσή του σήμερα είναι στο 4,86% από 5,11% την Παρασκευή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here