Τα πρώτα μέλη των δύο κυκλωμάτων λαθρεμπορίας χρυσού αναμένεται να περάσουν το κατώφλι της ανακρίτριας προκειμένου να απολογηθούν.

Ανάμεσά τους και ο ενεχυροδανειστής Ριχάρδος, ο οποίος φέρεται ως ηγετικό στέλεχος της «μαφίας».

Ο γνωστός από τις τηλεοπτικές εμφανίσεις του ιδιοκτήτης ενεχυροδανειστηρίων κατηγορείται ότι συγκέντρωνε, μαζί με συνεργάτες του, μεγάλες ποσότητες χρυσού τόσο από τα καταστήματά του όσο και από άλλα ενεχυροδανειστήρια, τις οποίες διοχέτευε στη συνέχεια στην Τουρκία.
Σε βάρος του ιδίου αλλά και των μελών του κυκλώματος λαθρεμπορίας χρυσού ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για εγκληματική οργάνωση, λαθρεμπορία, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, τοκογλυφία. Παράλληλα, έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, παράβαση του νόμου περί όπλων, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, πλαστογραφία μετά χρήσεως.
Σύμφωνα πάντως με τις δηλώσεις του συνηγόρου του Δημήτρη – Ριχάρδου Μυλωνά, Αλέξη Κούγια, σήμερα ο ενεχυροδανειστής αναμένεται να ζητήσει προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί την προσεχή Κυριακή, 2 Δεκεμβρίου.

Εγγραφείτε δωρεάν στο καθημερινό newsletter του banks.com.gr

Δέχομαι να αποθηκευθεί το e-mail μου στο σύστημα αποστολής newsletter.
Δεν μοιραζόμαστε ή πουλάμε σε τρίτους τα προσωπικά σας δεδομένα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here