Της Ελενας Ερμείδου

Υπέρ ενός Ευρωπαϊκού πανδημικού μηχανισμού κάλυψης διακοπής λειτουργιών τάσσονται οι ασφαλιστικές, καταγράφοντας τις απώλειες στα ταμεία τους.

Οι ασφαλιστικές σε όλο τον κόσμο βλέπουν τον αντίκτυπο των απωλειών από τον COVID-19, καθώς οι πελάτες τους, τούς βάζουν να ανοίγουν διαρκώς νέους φακέλους αποζημιώσεων για διακοπές επιχειρησιακών λειτουργιών όπως είναι οι ακυρώσεις εκδηλώσεων από το κλείδωμα της οικονομίας.  Αυτό παρά το γεγονός ότι τα ασφαλιστήρια συμβόλαια των πελατών τους μπορεί να περιέχουν όρους και ρήτρες που αποκλείουν τις αποζημιώσεις έναντι πανδημικών συμβάντων.

Η Γαλλία για παράδειγμα βρίσκεται σε φάση σχεδιασμού μηχανισμού ασφάλισης πανδημιών με πιθανή κρατική υποστήριξη.

Η SCOR από την άλλη πλευρά βλέποντας πιο σφαιρικά την αντιμετώπιση των πανδημικών συμβάντων, εξετάζοντας και τις ζημιές ύψους 136 εκατομμυρίων ευρώ που έγραψε το δεύτερο τρίμηνο,  δια στόματος CEO τάσσεται υπέρ ενός πανευρωπαϊκού μηχανισμού ασφάλισης πανδημιών χωρίς σύνορα κρατών.

Οι αντασφαλιστές σε όλο τον κόσμο πιστεύουν ότι ο κλάδος θα πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικός πριν ξεκινήσει να δουλεύει προγράμματα τα οποία ενδεχομένως να εξασθενίσουν τον κλάδο.

Τα κράτη πρωτίστως θα πρέπει να αποζημιώνουν για τις λειτουργικές απώλειες των πανδημιών λόγω του ότι είναι υπεύθυνα για την υγεία και την ασφάλεια των πληθυσμών τους, την πρόσβαση στον εμβολιασμό και την υγειονομική περίθαλψη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here