Η Navios Maritime Holdings Inc. της Αγγελικής Φράγκου, γνωστοποίησε ότι το διοικητικό της συμβούλιο δέχθηκε μια μη δεσμευτική πρόταση από την N . Ship Μanagement Acquisition Corp. για την απόκτηση όλων των μετοχών που δεν ανήκουν ήδη στην ιδιοκτησία της NSC και των θυγατρικών της έναντι 1,84 δολαρίων σε μετρητά ανά κοινή μετοχή.

Η NSC, είναι μια εταιρεία που συνδέεται με την πρόεδρο και διευθύνουσα σύμβουλο Αγγελική Φράγκου.

Εκδήλωσε την πρόθεση να αγοράσει τις μετοχές στην τιμή των 1,84 δολαρίων σε μετρητά ανά κοινή μετοχή, με ένα premium 17% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της περασμένης Τρίτης.

Η  μετοχή της Navios Maritime ανέβηκε κατά +14,6% την Τετάρτη μετά την πρόταση εξαγοράς από την NSC.

Το διοικητικό συμβούλιο της Navios Maritime έχει εξουσιοδοτήσει μια Ειδική Επιτροπή, που αποτελείται αποκλειστικά από ανεξάρτητους διευθυντές, να διατηρεί συμβούλους και να εξετάζει, αξιολογεί, διαπραγματεύεται και αποδέχεται ή απορρίπτει την προτεινόμενη συναλλαγή.

Η πρόταση είναι μη δεσμευτική και υπόκειται σε διαπραγμάτευση και εκτέλεση αμοιβαία αποδεκτών προτάσεων.

 

Σύμφωνα με την τελευταία ετήσια έκθεση, η Αγγελική Φράγκου κατέχει μερίδιο ελέγχου της Navios Holdings περίπου 64,1%.

Η εταιρεία κατέχει δύο περιουσιακά στοιχεία, 10,3% συμμετοχή στην Navios Maritime Partners, μια διαφοροποιημένη εταιρεία θαλάσσιων μεταφορών και 63,8% συμμετοχή στην Navios South American Logistics, έναν πάροχο logistics και υποδομής στην περιοχή Hidrovia της Νότιας Αμερικής.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι, η Navios Maritime Holdings πούλησε τον στόλο ξηρού χύδην φορτίου 36 πλοίων έναντι συνολικού τιμήματος 835 εκατομμυρίων δολαρίων στη Navios Maritime Partners.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here