Την δική του εκδοχή για την πρότασή του να κατασχεθεί από την Κυβέρνηση το ποσό σε ευρώ που κατείχε η Τράπεζα της Ελλάδος το 2015, ώστε να μπορέσει η χώρα να περάσει στην δραχμή, αποκάλυψε σε τηλεοπτική εκπομπή ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Η γνωστή υπόθεση που ονομάστηκε «ριφιφί στο Νομισματοκοπείο» και που για τον επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας ήταν μια διαρροή του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα για να χτυπήσει τον Παναγιώτη Λαφαζάνη. Μιλώντας στο Action 24 ο κ. Λαφαζάνης εξήγησε ότι η δική του πρόταση ήταν για «δανεισμό» των 22 δισ. ευρώ που είχε η Τράπεζα της Ελλάδας από το Ελληνικό Δημόσιο» και όχι για ριφιφί.

Η πρόταση αφορούσε τα ακυκλοφόρητα χαρτονομίσματα που είχε στην κατοχή της η ΤτΕ της Ελλάδας και όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Π. Λαφαζάνης ήταν η μόνη λύση που υπήρχε σαν δυνατότητα, όταν η χώρα βρέθηκε στο κενό με την πολιτική του Γιάννη Βαρουφάκη. Δηλαδή με τις τράπεζες να κλείνουν και τον Αλ. Τσίπρα να επιλέγει τη λύση του δημοψηφίσματος για να ξεφύγει από τις συμπληγάδες.

«Είχα πει στον Τσίπρα να μην υπογράψουμε. Ότι υπάρχει λύση» δήλωσε, διευκρινίζοντας πως επρόκειτο για «22 δισ. ευρώ που βρίσκονταν στο δίκτυο της ΤτΕ». «Απ’ αυτά θα παίρναμε ένα δάνειο το οποίο θα αποφάσιζε το Υπουργικό Συμβούλιο. Τα λεφτά αυτά θα λειτουργούσαν ως δάνειο που θα παίρναμε και θα λειτουργούσαν ως γέφυρα μέχρι τη μετάβαση στο εθνικό νόμισμα. Ήταν τυποποιημένο χρήμα από την ΕΚΤ, θα παίρναμε μέρος του χωρίς να τους ρωτήσουμε με υπουργική απόφαση».

«Αυτή ήταν η πρότασή μου» είπε για να προσθέσει οτι τα περί «ριφιφί στο Νομισματοκοπείο μου τα χρέωσε ο ίδιος ο Αλ. Τσίπρας».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here