Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως για τις αθέμιτες πρακτικές της Novartis με γιατρούς. Το Bloomberg δημοσίευσε στοιχεία, που δείχνουν ότι όλα είναι έτοιμα για να επέλθει διακανονισμός με την Αμερικανική δικαιοσύνη, ύψους έως 1 δις δολάρια!

Ο διακανονισμός αφορά υπόθεση, που αποκαλύφθηκε πριν από 6 χρόνια. H Novartis κατηγορήθηκε ότι προσέφερε φανταχτερά γεύματα, ταξίδια και άλλες ψυχαγωγικές δραστηριότητες σε γιατρούς ως αντάλλαγμα για τη συνταγογράφηση φαρμάκων, όπως τα καρδιαγγειακά Lotrel και Valturna και το φάρμακο για διαβήτη Starlix.

Όπως ανέφερε το Bloomberg, την Τρίτη κατατέθηκε – μάλλον κατά λάθος – στο αρχείο των δικαστηρίων ένα σχετικό εμπιστευτικό έγγραφο, το οποίο αφαιρέθηκε γρήγορα. Στο έγγραφο γινόταν σαφή αναφορά ότι οι δύο πλευρές βρίσκονται στην τελική ευθεία για την υπογραφή διακανονισμού μέχρι τις 18 Ιουνίου.

Εκπρόσωπος της Novartis επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία συμμετέχει σε συζητήσεις με τις δικαστικές αρχές της Νέας Υόρκης, χωρίς όμως να κάνει άλλο σχόλιο. Έτσι, όλοι περιμένουν τις επίσημες ανακοινώσεις από τον αρμόδιο εισαγγελέα Geoffrey Berman.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το όνομα της Novartis εμπλέκεται σε υποθέσεις διαφθοράς. Θυμίζουμε την αποκάλυψη για την αμοιβή ύψους 1,2 εκατ. δολαρίωνστον Michael Cohen, πρώην προσωπικό δικηγόρο του Προέδρου Donald Trump, αλλά και τις κατηγορίες για δωροδοκία γιατρών και αξιωματούχων στην Κορέα.

Ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Vas Narasimhan, έχει θέσει ως βασική του προτεραιότητα την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των αρχών και έχει προχωρήσει σε εσωτερική αναδιοργάνωση. Παράλληλα, έχει προσληφθεί από τη Siemens ο Klaus Moosmayer, ο οποίος έχει αναλάβει το νέο τμήμα Ethics, Risk and Compliance.

 

Virus

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here