Απόπειρα ανασυγκρότησης και ανασύνταξης πραγματοποιούν οι ευρωπαϊκές αγορές με τους κύριους δείκτες στα χρηματιστήρια να εμφανίζουν μικρή μεν, ενίσχυση δε, προσπαθώντας να ξεπεράσουν τις χθεσινές απώλειες, απόρροια των αντιποίνων της Κίνας σε εισαγόμενα αμερικανικά προϊόντα.

Στο ταμπλό ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 ενισχύεται κατά 0,59% με όλους τους βασικούς κλάδους να κινούνται θετικά με τον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας να προπορεύεται καταγράφοντας άνοδο 1,3%.

Το Πεκίνο χθες ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει τους δασμούς σε αμερικανικά εισαγόμενα προϊόντα αξία 60 δισ. δολ., αρχής γενομένης την 1η Ιουνίου., στο πλαίσιο της κλιμάκωσης της εμπορικής διένεξης ΗΠΑ – Κίνας.

Στις επί μέρους αγορές, ο βρετανικός FTSE 100 βρίσκεται 0,73% υψηλότερα, ο γερμανικός DAX ενισχύεται κατά 0,59% και ο γαλλικός CAC καταγράφει κέρδη 0,95%. Στην περιφέρεια, ανοδικά κατά 0,80% κινείται και ο ιταλικός FTSE MIB ενώ κέρδη 0.58% καταγράφει και ο ισπανικός IBEX 35. Στον αντίποδα, ο πορτογαλικός PSI 20 υποχωρεί κατά 1,81%.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here