Τις αποφάσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, ή όπως αναφέρουν οι κυβερνητικές πηγές, τις «στοχευμένες διορθωτικές κινήσεις» σε υπουργεία που ασχολούνται με θέματα της καθημερινότητας ανακοίνωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Συγκεκριμένα όπως ανακοινώθηκε από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο σήμερα, Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2024, στο κρίσιμο πόστο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, επαναφέρεται ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και υφυπουργός, ο Ανδρέας Νικολακόπουλος και απομακρύνεται ο Γιάννης Οικονόμου, αλλά και ο υφυπουργός Κώστας Κατσαφάδος.

Στη θέση του υπουργού Υγείας τοποθετήθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης. Η Δόμνα Μιχαηλίδου τοποθετείται υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Υπενθυμίζεται πως η Δόμνα Μιχαηλίδου εισέρχεται σε γνώριμο υπουργείο καθώς ήταν υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων στην κυβέρνηση που σχημάτισε ο Κυρ. Μητσοτάκης το 2019.

Στο υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού μετακινείται ως υφυπουργός η Ιωάννα Λυτρίβη.

Τέλος, έγινε αναβάθμιση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη σε υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, με αρμοδιότητες στα ΜΜΕ.

Ανακοίνωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη 

Κατόπιν απόφασης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ανακοινώνονται οι ακόλουθες αλλαγές στη σύνθεση της Κυβέρνησης: 

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη 

Υπουργός: Μιχάλης Χρυσοχοΐδης 

Υφυπουργός: Ανδρέας Νικολακόπουλος

Υπουργείο Υγείας

Υπουργός: Άδωνις Γεωργιάδης 

Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης 

Υπουργός: Δόμνα Μιχαηλίδου 

Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού 

Υφυπουργός: Ιωάννα Λυτρίβη 

Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Παύλος Μαρινάκης 

Η ορκωμοσία ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου θα πραγματοποιηθεί αύριο, Πέμπτη 4 Ιανουαρίου και ώρα 18.00.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ