Το αναπτυξιακό σχέδιο και η μελέτη Διαχείρισης (Master Plan) του Οργανισμού Λιμένος Πατρών (ΟΛΠΑ), θα παρουσιαστεί στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Αχαΐας.

Το αναπτυξιακό σχέδιο και η μελέτη Διαχείρισης (Master Plan) του Οργανισμού Λιμένος Πατρών (ΟΛΠΑ), θα παρουσιαστεί στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Αχαΐας. Στην συνέχεια, οι διοικήσεις των δύο φορέων σχεδιάζουν να προγραμματίσουν, από κοινού, συναντήσεις και συνεργασίες με κυβερνητικά στελέχη για την ταχύτερη υλοποίηση του έργου.

Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση του επιμελητηρίου με αφορμή την πρόσφατη συνάντηση που είχαν μέλη της διοίκησης του επιμελητηρίου με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΠΑ Παναγιώτη Αναστασόπουλο, όπου συζητήθηκε εκτενώς το σχέδιο δημιουργίας μαρίνας μεγάλων σκαφών.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι οι εκπρόσωποι του επιμελητηρίου ενημερώθηκαν για το MASTERPLAN της λιμενικής ζώνης και για την προοπτική του έργου της μαρίνας Mega Yachts στην λιμενολεκάνη μεταξύ της προβλήτας Αγίου Νικολάου και της προβλήτας Άστιγγος. Επίσης, έγινε αναλυτική ενημέρωση για το υδατοδρόμιο, τις υποδομές για κρουαζιέρα και τις προοπτικές της εμπορικής δραστηριότητας.

Για την μαρίνα Mega Yachts, ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Πλάτων Μαρλαφέκας συναντήθηκε, πριν λίγες μέρες με την υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία, σύμφωνα με το επιμελητήριο, δεσμεύτηκε για την δαπάνη ποσού 10.000.000 ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για την υλοποίηση μαρίνας στην περιοχή.

Μετά και από αυτή την τελευταία εξέλιξη, η διοίκηση του επιμελητηρίου, «δηλώνει την πλήρη συμπαράσταση του φορέα στους σχεδιασμούς του ΟΛΠΑ και έθεσε τις δυνάμεις του στην διάθεσή του για την υποστήριξη στις περαιτέρω ενέργειες που απαιτούνται».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ