Ένα έργο πνοής αναμένεται να ξεκινήσει από τον Αύγουστο, αλλάζοντας άρδην την εικόνα του κέντρου της Αθήνας και συγκεκριμένα την κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος και την οδό Πανεπιστημίου.

Πρόκειται για την εκτέλεση μόνιμων έργων ακριβώς όπως προέβλεπε ο αρχικός σχεδιασμός με τη διαπλάτυνση των πεζοδρομίων και την φύτευση μεγάλων, ψηλών δέντρων και πρασίνου.

Ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης μιλώντας στην ΕΡΤ έδωσε το “στίγμα” των αλλαγών, δίνοντας παράλληλα το χρονοδιάγραμμα των έργων. Παράλληλα, έκανε λόγο για ένα συνολικό σχέδιο παρεμβάσεων στην πόλη ώστε να ενισχυθούν και τα «αστικά πνευμόνια» της Αθήνας, όπως είναι ο Λυκαβηττός, ο Εθνικός Κήπος, ο Λόφος του Στρέφη, ο χώρος της Ακαδημίας Πλάτωνος .

«Είναι πια θέμα χρόνου. Περνάμε στην επόμενη φάση, σύμφωνα με τον σχεδιασμό μας από την πρώτη στιγμή, που είναι τα μόνιμα έργα. Όταν λέμε μόνιμα έργα, εδώ τώρα θα το πω πολύ απλά για την οικονομία του χρόνου, μεγάλα πεζοδρόμια και πολύ, πάρα πολύ πράσινο, ψηλά δέντρα. Αυτό που χρειάζεται σήμερα η πόλη. Ξεκινάμε από το Σύνταγμα μέσα στον Αύγουστο. Η μελέτη του Συντάγματος, η οποία θα έλθει στο Δημοτικό Συμβούλιο σε μια εβδομάδα από σήμερα, για την τελική της έγκριση, είναι στην πραγματικότητα η ολοκλήρωση της αρχικής μελέτης του Συντάγματος η οποία δεν υλοποιήθηκε ποτέ» ανέφερε ο κ. Μπακογιάννης.

Η ανάπλαση της κάτω πλατείας Συντάγματος, στην έξοδο της Ερμού προς το Σύνταγμα, θα δημιουργήσει στην ουσία μια καινούργια πλατεία στην οποία θα φυτευτούν 60 νέα δέντρα. Το έργο θα γίνει με βάση τη μελέτη που είχε εκπονήσει πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες ομάδα αρχιτεκτόνων υπό τον διάσημο Έλληνα καθηγητή Δημήτρη Μανίκα και η οποία είχε κερδίσει το διαγωνισμό για την πλατεία Συντάγματος.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων ανακοίνωσε επίσης ότι στο επόμενο τρίμηνο θα βγει στον αέρα ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για τη δημιουργία του Μουσείου της Πόλης των Αθηνών στην περιοχή της Ακαδημίας Πλάτωνος.

Σχετικά με την Διπλή Ανάπλαση, όπως είπε, το γήπεδο του Παναθηναϊκού θα δημοπρατηθεί το Σεπτέμβριο, θα χρειαστούν λίγοι μήνες για να συμβασιοποιηθεί και στη συνέχεια να ξεκινήσουν τα έργα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here