του Βάιου Κρόκου

Ώθηση για διεύρυνση του χαρτοφυλακίου και ουσιαστική είσοδο στον κλάδο των φυτικών «τυροκομικών» αποτελεί για την Upfield η εξαγορά της Arivia με έδρα την Θεσσαλονίκη και έντονη παρουσία στο εξωτερικό.

Πρόκειται για μια στρατηγική κίνηση καθώς στην εν λόγω αγορά συρρέουν τα τελευταία χρόνια με επενδύσεις γνωστές πολυεθνικές στον χώρο του τρόφιμου, ενώ αισθητή είναι η στροφή και στην ελληνική αγορά από εγχώριους «παίκτες»

Ανάλογη κίνηση αναμένεται τώρα από την Nestle, σύμφωνα με πληροφορίες, η οποία ενδιαφέρεται να μπει στην αγορά φυτικών γαλακτοκομικών και διερευνά τις δυνατότητες εξαγοράς κάποιας ελληνικής εταιρείας.

Υπενθυμίζεται πως η Upfield είναι ήδη παρούσα στην ελληνική αγορά ελαιοκομικών και συναφών προϊόντων, έχοντας εξαγοράσει τις παραγωγικές δραστηριότητες της «Ελαϊς» στους κλάδους ελαιόλαδου και μαργαρινών.

Σημαντικές συνέργειες

Πρακτικά η Upfield αποκτά μια ιδιαίτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία στον τομέα της, την ώρα που οι καταναλωτικές τάσεις παγκοσμίως – κάτι που ξεκίνησε την τελευταία 20ετία στις ΗΠΑ – με επίκεντρο την vegan διατροφή διογκώνονται. Αξιοσημείωτο είναι πως η Arivia είναι νο 1 σήμα στην κατηγορία των φυτικών προϊόντων στην Μεγάλη Βρετανία

Τώρα, με την ένταξη των φυτικών «τυριών» στο χαρτοφυλάκιο που περιέχονται μαργαρίνες και προϊόντα επάλειψης, η Upfield – που αποτελεί την εταιρεία μέσω της οποίας το fund KKR δραστηριοποιείται στην κατηγορία των προϊόντων με φυτικά λιπαρά – θα έχει την ευκαιρία να δημιουργήσει συνέργειες με σημαντικό όφελος, αποκτώντας σημαντικό πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού.

«Ο συνδυασμός του σήματος της Arivia και της πρότασης παραγωγής της και η εμπειρία της Upfield στο μάρκετινγκ, οι υποδομές της και το διεθνές δίκτυο διανομής της, συμπεριλαμβανομένου του κλάδου εστίασης, θα δημιουργήσουν τη μοναδική ευκαιρία για την επιτάχυνση της ανάπτυξης στην κατηγορία των φυτικών τυριών παγκοσμίως», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Οι εγκαταστάσεις της Arivia βρίσκονται σε Δράμα και Θεσσαλονίκη, εξάγει σε 50 χώρες και η μονάδα παραγωγής της στη Δράμα έχει παραγωγική δυνατότητα 2.500 τόνων μηνιαίως και θεωρείται από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here