Πτώση κατέγραψαν σήμερα οι τιμές του αργού λόγω των αδύναμων οικονομικών δεικτών που ανακοινώθηκαν από τις ΗΠΑ και τη Γερμανία, παρά την ένταση που επικρατεί αναφορικά με το Ιράν και την απόφαση αυτήν την εβδομάδα του ΟΠΕΚ και των συμμάχων του να παρατείνουν έως τον επόμενο χρόνο τη συμφωνία για τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου.

Στις 10.54 ώρα Ελλάδας, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το αμερικανικό αργό κατέγραψαν πτώση 0,79 δολαρίων στα 56,55 δολάρια το βαρέλι. Τα αντίστοιχα συμβόλαια για το πετρέλαιο μπρεντ κατέγραψαν πτώση 0,23 δολαρίων στα 63,07 δολάρια το βαρέλι. Το αμερικανικό αργό και το μπρεντ οδεύουν προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση τους εδώ και πέντε εβδομάδες.

«Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν σήμερα το πρωί, καθώς οι ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη αντισταθμίζουν την κλιμάκωση της γεωπολιτικής έντασης στη Μέση Ανατολή» ανέφεραν σε έκθεσή τους αναλυτές της RBC.

 

Η αδύναμη ζήτηση στον βιομηχανικό κλάδο αποτέλεσε απαισιόδοξη ένδειξη για τη ζήτηση πετρελαίου. Οι βιομηχανικές παραγγελίες στη Γερμανία μειώθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο τον Μάιο και το Υπουργείο Οικονομίας προειδοποίησε σήμερα ότι αυτός ο κλάδος της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας είναι πιθανόν να παραμείνει αδύναμος τους επόμενους μήνες. Στις ΗΠΑ, οι νέες παραγγελίες για εργοστασιακά προϊόντα μειώθηκαν για δεύτερο συνεχή μήνα τον Μάιο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη, εντείνοντας τις ανησυχίες για την οικονομία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here