«Σάρκα και οστά» έλαβε η νέα εταιρία Impala Hellas, εξέλιξη που συνδέεται με το μέλλον της Creta Farms, όπως αναφέρουν κύκλοι της αγοράς.

Με μετοχικό κεφάλαιο 15 εκατ. ευρώ και μοναδικό μέτοχο την Bella Bulgaria της Impala Invest που ανήκει στον κ. Δημήτρη Βιντζηλαίο, ο οποίος θεωρείται ο προτιμητέος επενδυτής για την διάσωση της εταιρείας, η Impala Hellas θα δραστηριοποιείται δε στην παραγωγή και εμπορία προϊόντων κρέατος και αλλαντικών, αλλά και προϊόντων ζύμης και τυροκομικών.

Όπως γίνεται γνωστό, η σύστασή της έγινε μέσω της υπηρεσίας μιας στάσης, και η νεοσυσταθείσα εταιρεία έχει έδρα στο Περιστέρι.

Σε επιμέρους στοιχεία, την θέση της προέδρου θα κατέχει η Σύλβια Σπανιά – είναι πρόεδρος και της Λακωνικής Τροφίμων της Impala -, ενώ ο Δημήτρης Γιορανίδης, με διαδρομή στη Νίκας σε Ελλάδα και Βουλγαρία, έχει αναλάβει καθήκοντα αντιπροέδρου και διευθύνοντος συμβούλου, όπως αυτά που διατηρούσε μέχρι πρόσφατα στη Λακωνική Τροφίμων, στην οποία το ρόλο έχει αναλάβει από τα τέλη Δεκεμβρίου 2019 o Άγγελος Αντωνάκος.

Η Iveta Severinova Βalieva της Λακωνικής Τροφίμων και της Bella Bulgaria και η Ζωή Μπαβαρέζου συμπληρώνουν το πρώτο Δ.Σ. της Impala Hellas ως μέλη.

Το τοπίο ακόμα για την διάσωση της Creta Farms παραμένει θολό: Οι πιστώτριες τράπεζες απέφυγαν να εξασκήσουν το δικαίωμα ψήφου επί των μετοχών της εταιρείας που κατέχουν, προκειμένου να αποφύγουν την πιθανότητα αντίδρασης εκ μέρους των μετόχων μειοψηφίας όσον αφορά την τύχη της περιουσίας της εταιρείας.

Επιθυμία των τραπεζών είναι ο ορισμός ειδικού εντολοδόχου ο οποίος θα εγκρίνει την συμφωνία και τον τρόπο εξυγίανσης.

Για την ώρα, αναζητάται ακόμα η “χρυσή τομή” ώστε να υπάρξει συμφωνία στην στρατηγική διάσωσης της εταιρείας.

Υπό αυτό το πρίσμα, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι επόμενες κινήσεις όλων των εμπλεκομένων της υπόθεσης το επόμενο διάστημα, ενώ υπενθυμίζεται πως την ερχόμενη Τρίτη (14/1) θα πραγματοποιηθεί έκτακτη γ.σ η οποία θα αναδείξει νέο δ.σ

Β.Κ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here