Του Βάιου Κρόκου

Τους στόχους και τα επιτεύγματα των πρώτων 150 ημερών του Υπουργείου παρουσίασε ο κ Κυριάκος Πιερρακάκης κατά την ομιλία του στο Digital Economy Forum 2019.

Γνωστοποίησε δε πως στο πλαίσιο των διαδικασιών αυθεντικοποίησης – μέχρι την έλευση των νέων ταυτοτήτων – που λαμβάνει χώρα, υπάρχει ήδη προκαταρκτική συμφωνία με τις συστημικές τράπεζες που έχουν εδώ και χρόνια εμπειρία πάνω σε αυτό.

Κατά τα άλλα, ο κ. Πιερρακάκης περιέγραψε το οφέλη από το γεγονός που όλοι οι αρμόδιοι φορείς βρίσκονται κάτω από την ίδια “ομπρέλα” και το Υπουργείο υπό τον πρωθυπουργό.

Περιγράφοντας περαιτέρω δράσεις του Υπουργείου, σημείωσε πως με το νέο νομοσχέδιο ο χρόνος αδειοδότησης κεραιών ανέρχεται πλέον μόνο στους 3 μήνες, λύνοντας στρεβλώσεις ετών, πόσω μάλλον όταν η χώρα καλείται να εισέλθει στην εποχή του 5G…

Γενικότερα, κεντρική στόχευση είναι η διαλειτουργικότητα σε όλους τους τομείς, κάτι που θα αποτυπωθεί στην καθημερινότητα των πολιτών επί της ουσίας: π.χ. οι πληροφορίες από τα ληξιαρχείο (γέννηση, γάμος κλπ) θα συνδέονται άμεσα σε ΑΑΔΕ – εφορίες.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ Πιερρακάκη, αναμένεται κυβερνητική πρωτοβουλία σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, ακόμα και οι προμήθειες έργων υποδομών παραμένουν και είναι πιο γρήγορες σε χρόνους από ό,τι οι προμήθειες στην Πληροφορική.

Εν κατακλείδι, ο Υπουργός Επικράτειας & Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης τόνισε πως η χώρα καθυστέρησε για χρόνια να σημειώσει πρόοδο σε αυτούς τους τομείς λέγοντας: “Η κυβέρνηση έχει σχέδιο επ’ αυτών, τονίζοντας πως δεν υπάρχει η πολυτέλεια για να χάσουμε και αυτό το τρένο”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here