Από την 1η Μαΐου του τρέχοντος έτους θα «τρέξει» το πρόγραμμα, που έγινε με πρωτοβουλία του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλη Κόκκαλη και αφορά τη δυνατότητα διευθέτησης των οφειλών του αγροκτηνοτροφικού κόσμου προς τα πιστωτικά ιδρύματα με ευνοϊκούς όρους.

Θα είναι διάρκειας έξι μηνών και η υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται ηλεκτρονικά σε πλατφόρμα που θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού χρέους.

«Οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις για τις οφειλές αγροτών – κτηνοτρόφων στην πρώην ΑΤΕ ανταποκρίνονται σε μεγάλο βαθμό στη δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται χιλιάδες αγρότες – κτηνοτρόφοι και φέρουν και την έγκριση της ΤτΕ», είπε στο ΑΠΕ ο κ. Κόκκαλης και συμπλήρωσε «δυστυχώς με την πώληση της ΑΤΕ βρέθηκαν σε ομηρεία άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα οι οποίοι μπορούν πλέον να κάνουν ένα νέο παραγωγικό ξεκίνημα με την ευνοϊκή διευθέτηση των οφειλών τους. Σύντομα θα εξετασθούν και τα δάνεια με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου».

Η πρωτοβουλία στηρίχθηκε στην εφαρμογή των διατάξεων της ισχύουσας νομοθεσίας για τα πανωτόκια (Ν.3259/2004) επί του οφειλόμενου ποσού, προκειμένου η ρύθμιση να αφορά στο καθαρό λογιστικό υπόλοιπο που απομένει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπόψη για τη διαμόρφωση του οφειλόμενου ποσού θα λαμβάνονται τόσο το ύψος της οφειλής και η εξασφάλιση του χρέους του, όσο και η τρέχουσα ατομική περιουσιακή κατάσταση του κάθε ενδιαφερόμενου, όπως θα προκύπτει από τα δικαιολογητικά που θα προσκομίσει, με στόχο τη βιώσιμη λύση της ρύθμισης και την ανταπόκριση της κάθε ξεχωριστής αίτησης στα ατομικά δεδομένα κάθε δανειολήπτη ξεχωριστά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here