Μια δύσκολη διετία προβλέπει για φέτος και το 2022 ο όμιλος ΙΚΕΑ, εν μέσω πιέσεων της εφοδιαστικής αλυσίδας και του τομέα logistics.

Τα lockdowns και η αναταραχή στα logistics οδηγούν σε χαμηλότερα κέρδη, με την  Inter Ikea (σ.σ. franchiser της Ikea), να ανακοινώνει την Τετάρτη μείωση κερδών, στα 1,43 δισ. ευρώ τους 12 μήνες έως τον Αύγουστο.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg, ο CFO του ομίλου, Martin van Dam δήλωσε ότι το τρέχον έτος θα είναι πιο δύσκολο, εν μέσω πληθωρισμού στις τιμές των πρώτων υλών και των προκλήσεων της εφοδιαστικής αλυσίδας.
Η ζήτηση είναι μεγάλη, κατά τον ίδιο και το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι η ΙΚΕΑ δεν μπορεί να ανταποκριθεί.
Παράλληλα, η Inter Ikea ανακοίνωσε για πέρυσι επιπλέον κόστος ύψους 250 εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση των ελλείψεων εργατικού δυναμικού και μεταφορών. Για το επόμενο έτος, η εταιρεία εκτιμά ότι το κόστος αυτό θα είναι ακόμη μεγαλύτερο.

Οι εμπορικοί συνεργάτες της Inter Ikea (franchisees) κατέγραψαν πωλήσεις-ρεκόρ, ύψους 41,9 δισ. ευρώ το τελευταίο οικονομικό έτος. Οι κατασκευαστές DIY επωφελήθηκαν καθώς οι καταναλωτές που εργάζονταν από το σπίτι ανακαίνιζαν τα σπίτια τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here