Η Profile Software συμβάλλει καθοριστικά με την τεχνολογική καινοτομία στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, συνεισφέροντας σημαντικά στον ψηφιακό μετασχηματισμό των χρηματοπιστωτικών οργανισμών.

Ο παγκόσμιος τραπεζικός κλάδος υφίσταται έναν ριζικό ψηφιακό μετασχηματισμό από τις παραδοσιακές διαδικασίες στα νέα επιχειρηματικά μοντέλα. Με γνώμονα τον ισχυρό ανταγωνισμό από τις νεοεισερχόμενες εταιρείες στον κλάδο, όπως οι Fintechs, αλλά και τα διαρκώς μεταβαλλόμενα και απαιτητικά ρυθμιστικά πλαίσια, τα παραδοσιακά ιδρύματα αντιμετωπίζουν την πρόκληση να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα ή να παραμείνουν στάσιμα, με αποτέλεσμα να καταστούν παρωχημένα.

Στο επίκεντρο αυτού του μετασχηματισμού βρίσκεται η αυξανόμενη ζήτηση για υπηρεσίες ψηφιακής τραπεζικής. Το καταναλωτικό κοινό επιζητά, ολοένα και περισσότερο, εξατομικευμένες και απρόσκοπτες τραπεζικές εμπειρίες, αποκτώντας πρόσβαση οποτεδήποτε και οπουδήποτε. Για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στην τάση της εποχής οι τράπεζες και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, εν γένει, ενσωματώνουν τις ψηφιακές τεχνολογίες, προσαρμόζοντας τις υπηρεσίες τους στις ιδιαίτερες ανάγκες του καταναλωτικού κοινού.

Υπό αυτό το πρίσμα, οι εταιρείες τεχνολογίας διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη μετάβαση προς την ψηφιακή εποχή, σημειώνοντας σημαντική πρόοδο και συμβάλλοντας στην τόνωση της επιχειρηματικότητας –μέσω της καινοτομίας– και στην ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας.
Μεταξύ των εταιρειών που συμβάλλουν καθοριστικά στην ενίσχυση της καινοτομίας είναι η Profile Software. Διαθέτοντας 33 χρόνια δυναμικής πορείας στην ελληνική αγορά και παρουσία σε 48 χώρες, επενδύει συστηματικά περίπου το 25% του ετήσιου κύκλου εργασιών της σε Έρευνα και Ανάπτυξη (R&D). Τα ιδιοπαραγόμενα προϊόντα της εταιρείας αποτελούν πλέον το 95% των εσόδων της ενώ εξάγει τεχνολογία σε ποσοστό 70% του κύκλου εργασιών της.

Ευρισκόμενη στην πρώτη γραμμή της παγκόσμιας ψηφιακής επανάστασης, η Profile Software προσφέρει μια ευρεία σειρά λύσεων, που επιτρέπουν στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να επιτύχουν στην πράξη τον ψηφιακό τους μετασχηματισμό. Η τεχνογνωσία των καταρτισμένων στελεχών της εταιρείας εκτείνεται σε ολόκληρο το φάσμα της ψηφιακής τραπεζικής, από υπηρεσίες core banking έως το mobile banking και τις πλατφόρμες ψηφιακής τραπεζικής.

Οι λύσεις της Profile Software προσφέρουν σημαντικά οφέλη στις τράπεζες, μεταξύ των οποίων η βελτιστοποίηση λειτουργιών, που επιτρέπει βελτιωμένη κατανομή πόρων, καθώς και εξοικονόμηση κόστους και χρόνου. Επιπλέον, προσφέρουν εξατομίκευση με βελτιωμένη εμπειρία πελάτη, που επιτρέπει στις τράπεζες να ανταποκρίνονται αποτελεσματικά στις εξελισσόμενες ανάγκες των πελατών τους. Συν τοις άλλοις, οι πρωτοποριακές λύσεις της εταιρείας παρέχουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, επιτρέποντας στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να προσφέρουν ανταγωνιστικές λύσεις και να προσελκύουν νέους πελάτες.

Στο επίκεντρο της ψηφιακής τραπεζικής βρίσκεται η επιτακτική ανάγκη βελτίωσης της εμπειρίας του πελάτη. Καθώς οι πελάτες επιζητούν εύχρηστες τραπεζικές υπηρεσίες, κρίνεται απαραίτητο για τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να λάβουν σημαντική γνώση αναφορικά με τη συμπεριφορά και τις προτιμήσεις των πελατών τους. Αναλύοντας δεδομένα και πληροφορίες που προέρχονται από διάφορες πηγές σε πραγματικό χρόνο, παράλληλα με την παρακολούθηση των παγκόσμιων τάσεων, μπορούν να κατανοήσουν καλύτερα τους πελάτες τους και να αναπτύξουν εξατομικευμένες υπηρεσίες.

Οι χρήστες σήμερα αναμένουν απρόσκοπτη εμπειρία σε όλα τα κανάλια επαφής, η οποία χαρακτηρίζεται από γρήγορη επεξεργασία συναλλαγών και σημαντική υποστήριξη πελατών.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι σύγχρονες λύσεις ψηφιακής τραπεζικής της Profile Software έχουν σχεδιαστεί κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να ανταποκρίνονται πλήρως σε αυτές τις προσδοκίες, εξασφαλίζοντας μια απρόσκοπτη και ευχάριστη τραπεζική εμπειρία.

Τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα πρέπει να δράσουν προληπτικά και να προετοιμαστούν για τις επόμενες προκλήσεις, μετατρέποντάς τες σε ευκαιρίες ουσιαστικού ψηφιακού μετασχηματισμού. Η πραγματοποίηση σημαντικών επενδύσεων στον εκσυγχρονισμό των ψηφιακών τραπεζικών πλατφορμών τους, που υιοθετούν μια πελατοκεντρική προσέγγιση, θα τους διαφοροποιήσει σημαντικά από τον ανταγωνισμό και θα τους προστατεύσει από απρόβλεπτες συνθήκες.

Η ψηφιακή τραπεζική δεν αποτελεί πλέον επιλογή. Είναι επιτακτική ανάγκη για τις τράπεζες, όχι μόνο για να επιβιώσουν, αλλά και για να ευδοκιμήσουν στον συνεχώς εξελισσόμενο χρηματοοικονομικό κόσμο. Καθώς διανύουμε αυτόν τον μετασχηματισμό, παρατηρούμε το παρελθόν να συναντά το παρόν και το μέλλον, όπου τα παλαιού τύπου συστήματα δίνουν τη θέση τους στην καινοτομία, ενώ το οικονομικό τοπίο επαναπροσδιορίζεται εξολοκλήρου από την τεχνολογία και τον πελατοκεντρικό σχεδιασμό. Το μέλλον των τραπεζών είναι εδώ και είναι ψηφιακό.

Aπό το περιοδικό ΧΡΗΜΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ