Ο καθηγητής Neil Ferguson, που είναι ο βασικός σύμβουλος της βρετανικής κυβέρνησης για την πανδημία, υπέβαλε χθες το βράδυ την παραίτησή του. Όχι για την εξέλιξη της πανδημίας, αλλά διότι διέρρευσε στον Τύπο πως έσπασε την καραντίνα η παντρεμένη ερωμένη του για να βρεθούν σπίτι του!

Την αποκάλυψη έκανε η Daily Telegraph και στη συνέχεια πήραν φωτιά όλα τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης. Ο Ferguson είναι καθηγητής στο Imperial College και είναι εκείνος που έπεισε τον Μπόρις Τζόνσον να επιβάλει έστω και καθυστερημένα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας, σε μία προσπάθεια μετριασμού της πανδημίας.

Στα μέσα Μαρτίου, ο Ferguson και οι συνεργάτες του στο MRC Centre for Global Infectious Disease Analysis δημοσίευσαν μία μελέτη, με την οποία προειδοποίησαν ότι αν δεν λαμβάνονταν μέτρα, τότε ο αριθμός των θανάτων μπορεί να έφθανε τις 500.000. Έτσι, ο Μπόρις Τζόνσον μεταπείστηκε και αποφάσισε τη λήψη μέτρων.

Η καθυστερημένη λήψη μέτρων είχε ως αποτέλεσμα η χώρα να είναι πλέον εκείνη με τους περισσότερους θανάτους στην Ευρώπη ξεπερνώντας και την Ιταλία. Παρά το γεγονός ότι το επιδημικό κύμα στα βρετανικά νησιά έφθασε με διαφορά περίπου ένα μήνα, σε σχέση με άλλες χώρες.

Virus.com.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here