Η Ελλάδα πετάει solo είναι ο τίτλος της έκθεσης που δημοσιοποίησε για την «καθαρή έξοδο στις αγορές» η Morgan Stanley.

Η έκθεση σημειώνει πως η κυκλική βελτίωση διευρύνεται, το οικονομικό κλίμα βελτιώνεται σε διάφορους κλάδους, η ανεργία μειώνεται, οι λιανικές πωλήσεις αναπτύσσονται ταχύτερα και οι εξαγωγές έχουν καλή πορεία.

Τα δεδομένα, ωστόσο, σύμφωνα με την Μorgan Stanley ,παραμένουν αρκετά ασταθή και το σημείο εκκίνησης είναι σχετικά αδύναμο, αλλά η τάση φαίνεται υποσχόμενη.

H βιωσιμότητα του χρέους βελτιώθηκε και αναμένει ότι οι οίκοι αξιολόγησης θα συνεχίσουν να αναγνωρίζουν αυτό το γεγονός.

Η πρόκληση τώρα είναι να πειστούν και οι αγορές, υποστηρίζει και αναφέρει ότι το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ δεν θα αποτελεί πλέον ούριο άνεμο για τις αγορές και οι κίνδυνοι γύρω από τις οικονομικές προοπτικές των αναδυόμενων αγορών μπορεί να επηρεάσουν το εξωτερικό περιβάλλον της χώρας.

Όμως, οι Ευρωπαίοι εταίροι φαίνονται πρόθυμοι να βοηθήσουν την Ελλάδα αν δεν αλλάξει τη δημοσιονομική της πορεία, ενώ το μαξιλάρι ρευστότητας προσφέρει ευελιξία στη διαχείριση της πολυπόθητης επιστροφής της χώρας στις αγορές…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here