Γράφει η «ξενοδόχος»

Την ερχόμενη εβδομάδα φαίνεται ότι θα έρθουν τα …σπουδαία για τον Πύργο του Πειραιά, το κτίριο των 25 ορόφων στο λιμάνι που κτίστηκε την περίοδο της χούντας και παραμένει έκτοτε στα …μπετά.

Χθές άνοιξε η οικονομική προσφορά από το κοινό σχήμα της Prodea Investment ΑΕΕΑΠ, της Dimand και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), που υπέβαλαν και τη μοναδική πρόταση στο διαγωνισμό του δήμου Πειραιά, ο οποίος προκηρύχθηκε την περασμένη άνοιξη.

  • Το επενδυτικό πλάνο των τριών ομίλων αφορά κεφάλαια περί τα 50 εκατ. ευρώ για τη μετατροπή του Πύργου σε μία ολοκληρωμένη ανάπτυξη με χρήσεις εμπορίου, γραφείων αλλά και ξενοδοχείο.

Το επόμενο στάδιο είναι η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την ερχόμενη εβδομάδα προκειμένου να δοθεί «το πράσινο φώς» κι εν συνεχεία να γινει ο έλεγχος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ώστε μετά να προχωρήσει η υπογραφή της σύμβασης προς το τέλος του τρέχοντος έτους.

Σημειωτέον ότι η Dimand μαζί με την EBRD αλλά και την Grivalia «τρέχουν» την άλλη μεγάλη επένδυση στο λιμάνι για την ανάπλαση των πρώην   εγκαταστάσεων της καπνοβιομηχανίας «Παπαστράτος», στον Αγιο Διονύσιο, μία επένδυση άνω των 100 εκατ. ευρώ.  Μάλιστα, μέχρι την άνοιξη του 2020 πρόκειται να ολοκληρωθεί η πρώτη φάση της επένδυσης που περιλαμβάνει μία μικτή ανάπτυξη με γραφεία, εμπορικές, πολιτιστικές χρήσεις κ.τ.λ.. Στο κομμάτι των γραφείων που έχουν ήδη παραδοθεί προς χρήση έχουν εγκατασταθεί η Teleperformance  αλλά και η Alpha Bank για την στέγαση των ψηφιακών της υπηρεσιών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here