Ο χειμώνας θα είναι δύσκολος, το Φθινόπωρο θα είναι γκρίζο, ο κορωνοϊός θα μείνει μαζί μας για πολύ καιρό ακόμη.

Τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς με φόντο τον τριψήφιο αριθμό των νέων κρουσμάτων κορονοϊού αποτελούν απλώς έναν πρόλογο για το τι πρόκειται να αλλάξει στη ζωή μας από τον Σεπτέμβριο και μετά…

Έκκληση προς τους νέους να αναληφθεί από τους ίδιους η ευθύνη να προστατέψουν τους αγαπημένους τους απηύθυνε ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος ανακοίνωσε σήμερα 14 Αυγούστου νέα μέτρα ενάντια στη διασπορά του κορονοϊού.

«Κανένα μέτρο δεν μπορεί να αντικαταστήσει την ατομική ευθύνη» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Χαρδαλιάς, επισημαίνοντας ότι «πρέπει να δείξουμε ακόμα μεγαλύτερη ευθύνη».

  • Ο κύριος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την απαγόρευση λειτουργίας καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης μετά τις 12 το βράδυ στην περιφέρεια Αττικής, μέτρο που θα ισχύσει έως τις 24 Αυγούστου.

Επίσης, παρατείνονται τα μέτρα στον Πόρο και εφαρμογή του ίδιου μοντέλου και σε Πάρο, Ύδρα και Σπέτσες.

Τα νέα μέτρα περιλαμβάνουν:

  1. Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε χώρους υψηλού συγχρωτισμού εντός στρατοπέδων, δομές κοινωνικής αλληλεγγύης και χώρους φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.
  2. Προληπτικό εργαστηριακό έλεγχο για τον νέο κορονοϊό όλων όσων επιστρέφουν από άδειες στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και αυτούς που εργάζονται σε χώρους υψηλού συγχρωτισμού (για παράδειγμα εντός στρατοπέδων, δομές κοινωνικής αλληλεγγύης και χώρους φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών) με ευθύνη των εργοδοτών ή των προϊσταμένων τους.

Ισχυρή σύσταση για:

  • Γενικευμένη χρήση μάσκας για μια εβδομάδα σε όλους τους χώρους από όσους ταξιδιώτες επιστρέφουν από διακοπές σε περιοχές με επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα.

Στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές, ως τις 24 Αυγούστου όριο 50 ατόμων στις κοινωνικές εκδηλώσεις, εκτός από εστιατόρια, θέατρα, σινεμά.

  • Κλείσιμο χώρων εστίασης και διασκέδασης από τις 12 τη νύχτα ως τις 7 το πρωί στην Αττική και σε όλα τα νησιά Αργοσαρωνικού και στα Κύθηρα.
  • Ειδικά μέτρα σε Πάρο και Αντίπαρο. Από αύριο το πρωί στις 6 απαγορεύονται εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις άνω των 9 ατόμων, στους χώρους εστίασης μπαίνει πλαφόν 4 άτομα εκτός αν πρόκειται για οικογένεια που το όριο ανεβαίνει στα 6 άτομα, υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους. Τα μαγαζιά θα κλείνουν στις 12.
  • Παράταση των μέτρων στον Πόρο ως τις 24 Αυγούστου.
  • Τα μέλη των οικογενειών αυξημένου κινδύνου που εργάζονται στον δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα θα εργάζονται με τηλεργασία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here