Την ερχόμενη Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου, ξεκινά το road show για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Praxia Bank, με στόχο αυτή να ολοκληρωθεί τον Απρίλιο.

Οι παρουσιάσεις στους επενδυτές θα διαρκέσουν δύο εβδομάδες και θα γίνουν σε Αθήνα, Λονδίνο και Νέα Υόρκη, στοχεύοντας στην άντληση 200 – 250 εκατ. ευρώ.

Στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας θα συμμετάσχει με ποσό 40 – 60 εκατ. ευρώ και ο Bob Diamond, διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής του Atlas Merchant Capital που είναι βασικός μέτοχος της Praxia Bank. Σύμβουλοι για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου είναι η Citi και η Axia.

Η Praxia Bank θα λειτουργήσει με περιορισμένο αριθμό υποκαταστημάτων (επί του παρόντος, προβλέπεται η λειτουργία 4 business centers (hubs) και περίπου 40 καταστημάτων (kiosks) σε όλη την Ελλάδα), αναπτύσσοντας κυρίως την τεχνολογία για την προσέλκυση καταθέσεων.

Η τράπεζα θα δραστηριοποιηθεί στη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (SMEs) και στις χρηματοδοτήσεις αυτοκινήτου και καταναλωτικής πίστης.

Σημειώνεται ότι επικεφαλής του retail και digital banking της Praxia έχει αναλάβει ο κ. Σωτήρης Συρμακέζης, προερχόμενος από τη Eurobank και CFO ο κ. Γιώργος Κουτσός, προερχόμενος από την Deloitte, ενώ διευθύνουσα σύμβουλος της τράπεζας είναι η κυρία Αναστασία Σακελλαρίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here