γράφει η “ξενοδόχος

Το «πράσινο φως» προκειμένου να προχωρήσει το πρόγραμμα συνδιαφήμισης του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού με τους δύο κορυφαίους τουριστικούς ομίλους της Eυρώπης έδωσε η υπουργός Τουρισμού κ. Ελενα Κουντουρά.

Την πολιτική αυτή ακολουθεί σταθερά τα τελευταία χρόνια ο ΕΟΤ με δεδομένο και το γεγονός ότι οι δύο tour operators φέρνουν το μεγαλύτερο όγκο τουριστών στη χώρα μας διαχρονικά, ενώ αντίστοιχες συμφωνίες πραγματοποιούνται και με άλλους μικρότερους tour operators σε άλλες αγορές. Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, η έγκριση του προγράμματος συνδιαφήμισης έρχεται κατόπιν της σχετικής εισήγησης του Γενικού Γραμματέα του Ε.Ο.Τ., σύμφωνα με την οποία κρίνεται αναγκαία η υλοποίηση του προγράμματος σε επιλεγμένες αγορές- στόχους, κατά το 2019, ως «συμφέρουσα για τον Ε.Ο.Τ. και για το ελληνικό Δημόσιο γενικότερα».

Ειδικότερα, όσον αφορά το πρόγραμμα συνδιαφήμισης με την Τhomas Cook, το συνολικό κόστος για τον ΕΟΤ, με βάση τη σχετική απόφαση του διοικητικού του συμβουλίου, στο τέλος Μαρτίου αντιστοιχεί στο ποσό του 1,45 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24% το οποίο αποδίδεται στην Ελλάδα και υπόχρεος για την καταβολή του είναι ο ίδιος ο Ε.Ο.Τ.

Οσον αφορά την TUI,αντίστοιχα εγκρίθηκε κονδύλι, συνολικού κόστους για τον ΕΟΤ 2,07 εκατ. ευρώ συμπεριλαμβανομένου επίσης ΦΠΑ.

Το κόστος επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του ΕΟΤ για το 2019 και συγκεκριμένα τα κονδύλια διαφήμισης, προβολής διαφημιστικών προγραμμάτων και υπηρεσίες διαφήμισης και μάρκετινγκ.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here