Γράφει η «ξενοδόχος»

Ένα από τα πλέον γνωστά κτίρια στην «καρδιά» της Αθήνας, το κτίριο που φιλοξενούσε στο πρόσφατο παρελθόν τα γραφεία της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ μετατρέπεται σε ξενοδοχείο.

Ο λόγος για το κτίριο στη συμβολή των οδών Μαρίκας Κοτοπούλη και Βερανζέρου 25 στην Ομόνοια, το οποίο οι Ισραηλινοί της Brown Hotels θέλουν να μετατρέψουν σε ξενοδοχείο, με το σκεπτικό μάλιστα ότι η Αθήνα, ακόμη και μετά τη λειτουργία δεκάδων νέων μονάδων ειδικά στη διάρκεια της τελευταίας πενταετίας παρουσιάζει έλλεψη σε ποιοτικά ξενοδοχεία των μεσαίων κατηγοριών.

Η Υπηρεσία Δόμησης του δήμου Αθηναίων ενέκρινε τις εργασίες για την επισκευή των όψεων και τον εκσυγχρονισμό του κτιρίου, το οποίο -παρεπιπτόντως- είχε ως χρήση παλιά τη χρήση ξενοδοχείου. Από την πλευρά τους, οι Ισραηλινοί της Brown Ηotels φαίνεται ότι έχουν βάλει στόχο να αλλάξουν άρδην την εικόνα της Ομόνοιας, έχοντας «επενδύσει» πολλαπλώς στην πολύπαθη πλατεία: Κι αυτό γιατί πέραν του πρώην κτιρίου που στέγαζε τα γραφεία της ΚΟΑ, ετοιμάζεται πυρετωδώς για τη λειτουργία του πρώτου ξενοδοχείου της αλυσίδας στο πρώην Acropol, στον αριθμό 1 της Πειραιώς, επίσης στην Ομόνοια, ενώ έχει προχωρήσει και στην υπομίσθωση του πρώην La Mirage που βρίσκεται και αυτό πάνω στην πλατεία.

  • Οι Ισραηλινοί θεωρούν ότι η ελληνική πρωτεύουσα αλλά και η Θεσσαλονίκη έχουν ακόμη «χώρο» για νέες μονάδες, εξ’ ού κι ετοιμάζονται να ανοίξουν συνολικά 11 μονάδες μέχρι τα τέλη του επόμενου έτους στα δύο μεγαλύτερα αστικά κέντρα.

Η Brown, κάνοντας το ντεμπούτο της στη χώρα μας με το Brown Acropol, φιλοδοξεί να «να επανασυστήσει στην εγχώρια και παγκόσμια τουριστική αγορά την ιστορική περιοχή της Ομόνοιας», όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν οι επιτελείς της.

Η αλυσίδα Brown Hotels, με έδρα το Τελ Αβίβ, διαθέτει boutique hotels σε πολλές πόλεις του κόσμου: Συγκεκριμένα, διαθέτει τα Brown TLV, Brown Beach House, Poli House και DAVE στο Τελ Αβίβ, καθώς και τα Villa Brown και Villa Ba’Moshava στην Ιερουσαλήμ.

  • «Τα Brown Hotels έχουν προταθεί επανειλημμένα από διεθνούς φήμης έντυπα lifestyle, αρχιτεκτονικής και ταξιδίων όπως Vogue, Times, Wallpaper, Travel & Leisure, Conde Nast Traveller, National Geographic, NYTimes κ.α.», αναφέρουν οι επιτελείς της εταιρείας, η οποία έχει επίσης ξενοδοχεία στην πόλη Τρογκίρ της Κροατίας, στην Κύπρο και τη Γερμανία, ενώ τώρα επεκτείνεται και στην Ελλάδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here