Εγκρίθηκε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς το ενημερωτικό δελτίο της Παγκρήτιας τράπεζας, το οποίο προβλέπει δημόσια προσφορά έως 78.966.680 νέων κοινών, ονομαστικών, με δικαίωμα ψήφου μετοχών, με καταβολή μετρητών και δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, δεν προβλέπεται η εισαγωγή των μετοχών της τράπεζας στη ρυθμιζόμενη αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών

Η Pancretan Bank  μετασχηματίζεται πραγματοποιώντας Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου ύψους 98 εκατ. ευρώ, ενώ προχωρούν οι διαδικασίες απορρόφησης των εργασιών της HSBC στην Ελλάδα καθώς και της φιλικής συνένωσης με τη Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων.

Η ανακοίνωση:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κατά την 963η/5.9.2022 συνεδρίασή του ενέκρινε το περιεχόμενο του ενημερωτικού δελτίου της εταιρίας «ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» για τη δημόσια προσφορά έως 78.966.680 νέων κοινών, ονομαστικών, με δικαίωμα ψήφου μετοχών, με καταβολή μετρητών και δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων.

  • “Επιθυμούμε να γίνουμε η κορυφαία μη συστημική τράπεζα” είχε δηλώσει ο Πρόεδρος της Τράπεζας κ. Δημήτρης Δημόπουλος.  
  • «Με τη στήριξη του πολύπειρου στρατηγικού μας επενδυτή κ. Μιχάλη Σάλλα, η Παγκρήτια επεκτείνει το τραπεζικό της αποτύπωμα, φιλοδοξώντας να αποτελέσει έναν υπολογίσιμο παίκτη με διακριτό ρόλο στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα» 
  • «Με κληρονομιά την 30ετή ιστορία μας και με οδηγό τις αξίες, την κουλτούρα, αλλά και το φιλικό και ανθρώπινο πρόσωπο στην εξυπηρέτηση των πελατών μας, επιδιώκουμε με αξιώσεις να καθιερωθούμε ως ο 5ος τραπεζικός πυλώνας στη χώρα. Με την επιτυχή ολοκλήρωση του στρατηγικού μας σχεδιασμού και σε ορίζοντα ενός περίπου χρόνου από σήμερα, είμαστε βέβαιοι ότι θα έχουμε μία απόλυτα υγιή Τράπεζα, πολύ μεγαλύτερη, πιο σύγχρονη, εξαιρετικά λειτουργική και έτοιμη να ανταποκριθεί στις προκλήσεις του ευρύτερου χρηματοοικονομικού περιβάλλοντος» .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here