Ένα κτήριο σύμβολο της νέας εποχής υπέρ της Βιωσιμότητας, με μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα πρόκειται να κατασκευάσει ο Δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με την κρατική εταιρεία «Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε».

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84» ο Διευθύνων Σύμβουλος της «Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.» κ. Χρόνης Ακριτίδης αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του δήμου, υπογραμμίζοντας ότι το κτίριο αυτό θα είναι το Μουσείο των Αθηνών στην Ακαδημία Πλάτωνος.

«Η ανάπλαση θα ξεκινήσει πολύ σύντομα την προκήρυξη ενός αρχιτεκτονικού διαγωνισμού ιδεών που θα ζητούνται να σχεδιαστεί ένα κτίριο, οικολογικό, με μηδέν εκπομπές ρύπων, να είναι 100% φιλικό προς το περιβάλλον και να μην καταναλώνει καθόλου ενέργεια. Εκεί θα στεγαστεί το Μουσείο της Πόλης των Αθηνών. Όλα θα γίνουν με σεβασμό στο περιβάλλον. Το πράσινο θα δεκαπλασιαστεί».

Προσφυγικά

Ερωτώμενος σχετικά με την ανάπλαση των προσφυγικών πολυκατοικιών της Λεωφ. Αλεξάνδρας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της «Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.» έκανε γνωστό πως προχωρούν οι διαδικασίες για την ολοκλήρωσή της, πως σκοπός είναι να φιλοξενηθούν κοινωνικά ευάλωτες ομάδες, ενώ ανέφερε πως θα στεγαστεί και ένα Μουσείο Μικρασιατικής μνήμης: «Για τα Προσφυγικά έχουν εκπονηθεί μελέτες. Τα Προσφυγικά είναι ιδιοκτησία της Περιφέρειας Αττικής. Αφορούν σε 228 διαμερίσματα, τα 177 ανήκουν στην Περιφέρεια Αττικής. Ήδη βρισκόμαστε στη σύναψη μιας Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Δήμου Αθηναίων, της Περιφέρειας Αττικής και της «Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.» για να προχωρήσουμε στην ανακαίνιση – στην αποκατάσταση των όψεων των διαμερισμάτων εσωτερικά. Σκοπός είναι να μπορούν να φιλοξενηθούν εκεί οι συγγενείς των καρκινοπαθών που νοσηλεύονται στον Άγιο Σάββα κ.ά., εκεί θα στεγαστεί και ένα Μουσείο της Μικρασιατικής μνήμης».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here