Της Κυρέλας Πέτρου

Τέσσερα νέα καταστήματα περιλαμβάνει ο σχεδιασμός της διοίκησης της Praktiker Hellas μέχρι το 2020, επιπλέον του νέου καταστήματος που εγκαινίασε χθες στην Ανθούσα Αττικής.

Τα νέα καταστήματα θα βρίσκοντα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες δύο πόλεις, με την Κέρκυρα και τα Χανιά να συγκεντρώνουν σημαντικές πιθανότητες.

Σε ό,τι αφορά το νέο κατάστημα στην Ανθούσα, πρόκειται για μια επένδυση ύψους 4 εκατ. ευρώ  με τη δημιουργία «διπλού» καταστήματος συνολικών χώρων πώλησης 10.500 τ.μ. Με αυτόν τον τρόπο η Praktiker Hellas επεκτείνεται στρατηγικά στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής ενώ παράλληλα διευρύνει το δίκτυο καταστημάτων της, το οποίο πλέον θα αριθμεί 16 καταστήματα πανελλαδικά και εξελίσσει το τμήμα Β2Β της δημιουργώντας το πρώτο B2B Center της στην Ελλάδα.

Η ανάπτυξη της οικοδομικής δραστηριότητας σε τουριστικές περιοχές αποτελεί κίνητρο για την εταιρία για άνοιγμα νέων καταστημάτων καθώς ξενοδοχεία και σπίτια προορισμένα για Airbnb αποτελούν πλέον μια κρίσιμη μάζα πελατών. Είναι ενδεικτικό ότι στο νέο κατάστημα στην πρόσοψη της εγκατάστασης έχει στηθεί το b2b  τμήμα με προτάσεις και λύσεις για την οικονομία της φιλοξενίας. Η δημιουργία του πρώτου B2B Center του δικτύου, έρχεται ως συνέχεια της ευρύτερης B2B στρατηγικής ανάπτυξης της Praktiker. Μέσα από έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο έκθεσης 2.000 τμ., το B2B Center στόχο έχει να καλύπτει τις ανάγκες των επαγγελματιών παρέχοντάς τους εξειδικευμένες λύσεις.

Ο συνολικός τζίρος μάλιστα των επαγγελματιών πελατών ανεβαίνει σημαντικά. Το 2016 αυξήθηκε κατά 30%, το 2017 κατά 20% φτάνοντας τα 4 εκατομμύρια αντιπροσωπεύοντας το 4%, ενώ σε πάνω από 10 πόλεις της Ελλάδας ακόμα κι εκεί που δεν έχει κατάστημα το Praktiker έχει αντιπροσώπους που είναι αποκλειστικά αφιερωμένοι στην εξυπηρέτηση των ξενοδοχείων και των καταλυμάτων.

Σημειώνεται ότι εδώ και 25 χρόνια η Praktiker Hellas έχει υλοποιήσει αθροιστικές επενδύσεις της τάξης των 90 εκατ. ευρώ. Οι επενδύσεις κατευθύνονται στην αναβάθμιση του ηλεκτρονικού καταστήματος της αλυσίδας και στην ανακαίνιση των καταστημάτων της, στη βάση ενός νέου concept, αρχής γενομένης από το κατάστημα-ναυαρχίδα της Praktiker στην οδό Πειραιώς, στον Ταύρο. Για το σύνολο των 25 χρόνων η Praktiker Hellas σημειώνει κύκλο εργασιών ύψους €4,2 δις.