Στo 2,115% η απόδοση για το Γερμανικό 10ετές, στο 4,503% για το Ιταλικό και στο 4,864% για το αντίστοιχο Ελληνικό.
Αναμφίβολα διόλου ενθαρρυντική η εικόνα και μάλιστα δύο μόλις μέρες μετά την ανακοίνωση των στοιχείων πληθωρισμού Σεπτεμβρίου από την Eurostat και της-σχεδόν- βεβαιότητα πως η ΕΚΤ θα προχωρήσει σε επιθετικότερες αυξήσεις επιτοκίων στις δύο τελευταίες για το 2022 συνεδριάσεις.
- Το +0,75% στην συνεδρίαση της 27ης Οκτωβρίου, πλέον, θεωρείται βασικό ενδεχόμενο, όπως και αυτό της ισόποσης αύξησης στις 15 Δεκεμβρίου.
Ανεβάζοντας το βασικό ευρωπαϊκό στο 2,25% (τέλος 2022) και βλέπουμε από πρώτο τρίμηνο 2023 προς τα που…
- Αυτή είναι η μία πλευρά, που προφανώς επηρεάζει και την ελληνική αγορά χρέους (κρατικού-ιδιωτικού) με συνέπεια να ακριβαίνει και άλλο το κόστος χρήματος.
Ωστόσο, επειδή οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων ανεβαίνουν (αναλογικά) περισσότερο των ελληνικών, μειώνεται η ψαλίδα σε ότι αφορά το κόστος δανεισμού για τις επιχειρήσεις έναντι των ευρωπαϊκών.
- Τάση, που επιβεβαιώθηκε και καταγράφηκε από το ΙΟΒΕ, καθώς σε έρευνα του για την βιομηχανία διαπιστώθηκε, πως το μέσο κόστος δανεισμού για τις ελληνικές επιχειρήσεις σημείωσε κάμψη -2,8% τον Ιούλιο.
Στις 102 μονάδες βάσης, από 131 μονάδες βάσης τον Ιούνιο με την φορά πτωτική και τον Αύγουστο.
Ακόμη ένα- στα αρκετά- στοιχεία, που καταγράφεται η προς το θετικό διαφοροποίηση της ελληνικής οικονομίας έναντι του ευρωπαϊκού μέσου όρου.
Σύμφωνα με το ΙΟΒΕ η απόκλιση μεταξύ ελληνικών και ευρωπαϊκών επιχειρήσεων μειώνεται σταθερά-παρά το γεγονός της συνεχούς ανόδου του GR10Y.
Απλά τα άλλα επιβαρύνονται/ανεβαίνουν περισσότερο.