Τα κρυπτονομίσματα είναι μια αγορά με πολλά… σκαμπανεβάσματα που δεν έχει αποκτήσει την αξιοπιστία άλλων αγορών, όπως λ.χ. οι χρηματιστηριακές. Παρ’ όλ’ αυτά πολλοί είναι εκείνοι που επενδύουν σε ψηφιακά tokens και νομίσματα, εκτιμώντας ότι με την πάροδο των ετών θα καθιερωθεί ως μία βασική αγορά, με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, κανονισμούς και όρια.

Ποιες είναι όμως σήμερα οι χώρες με τα υψηλότερα ποσοστά ιδιοκτησίας κρυπτονομισμάτων;

Tο γράφημα κατατάσσει τις 10 κορυφαίες χώρες με βάση το ποσοστό ιδιοκτησίας κρυπτονομισμάτων, δηλαδή το ποσοστό του πληθυσμού που κατέχει κρυπτονομίσματα.

Αυτά τα στοιχεία προέρχονται από την πύλη Triple-A, και αφορούν το έτος 2023.

Δεδομένα και Επισημάνσεις

Ο παρακάτω πίνακας παραθέτει τα ποσοστά ιδιοκτησίας κρυπτονομισμάτων στις 10 κορυφαίες χώρες, καθώς και τον αριθμό των ατόμων στα οποία αντιστοιχεί.

Country % of Population
Who Own Crypto
# of Crypto Owners
🇦🇪 United Arab Emirates 30.4 3M
🇻🇳 Vietnam 21.2 21M
🇺🇸 U.S. 15.6 53M
🇮🇷 Iran 13.5 12M
🇵🇭 Philippines 13.4 16M
🇧🇷 Brazil 12 26M
🇸🇦 Saudi Arabia 11.4 4M
🇸🇬 Singapore 11.1 665K
🇺🇦 Ukraine 10.6 4M
🇻🇪 Venezuela 10.3 3M

 

Σημειώνεται ότι εάν η κατάταξη αφορούσε τις χώρες με βάση τον πραγματικό αριθμό των κατόχων κρυπτονομισμάτων τους, η Ινδία θα καταλάμβανε την πρώτη θέση με 93 εκατομμύρια ανθρώπους, η Κίνα θα ήταν δεύτερη με 59 εκατομμύρια άτομα και οι ΗΠΑ θα ήταν τρίτη με 52 εκατομμύρια άτομα.

Τα ΗΑΕ καταλαμβάνουν την κορυφαία θέση

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) διαθέτουν τα υψηλότερα ποσοστά ιδιοκτησίας κρυπτονομισμάτων παγκοσμίως. Η κυβέρνηση της χώρας θεωρείται πολύ φιλική προς τα κρυπτονομίσματα, όπως περιγράφεται στην Έκθεση Crypto Wealth 2023 της Henley & Partners:

Στα ΗΑΕ, η Ρυθμιστική Αρχή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (FSRA-ADGM) ήταν η πρώτη που παρείχε κανόνες και κανονισμούς σχετικά με την αγορά και την πώληση κρυπτονομισμάτων. Τα Eμιράτα είναι γενικά πολύ ανοιχτά στις νέες τεχνολογίες και σε μηδενικούς φόρους για ιδιοκτήτες και επιχειρήσεις κρυπτονομισμάτων.

Το Βιετνάμ ηγείται στη Νοτιοανατολική Ασία

Σύμφωνα με το Crypto Council for Innovation, οι ιδιοκτησίες κρυπτονομισμάτων στο Βιετνάμ είναι επίσης αφορολόγητες, γεγονός που τα καθιστά ελκυστικό περιουσιακό στοιχείο. Ένας άλλος λόγος για τα υψηλά ποσοστά ιδιοκτησίας του Βιετνάμ θα μπορούσε να είναι ο μεγάλος πληθυσμός του χωρίς τραπεζικό λογαριασμό (άτομα χωρίς πρόσβαση σε χρηματοοικονομικές υπηρεσίες). Τα κρυπτονομίσματα μπορεί να παρέχουν ένα εναλλακτικό μέσο πρόσβασης σε αυτές τις υπηρεσίες χωρίς να βασίζονται σε παραδοσιακές τράπεζες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ