Καμιά από τις κατηγορίες εναντίον του Τηλέμαχου Λαβίδα δεν υποστηρίζεται, με βάση τα στοιχεία και την εξέταση των σημαντικών μαρτύρων κατηγορίας, σύμφωνα με τ0ν συνήγορο υπεράσπισης του, κ. Jonathan Streeter.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε, μάλιστα, ο συνήγορος υπεράσπισης του Τηλέμαχου Λαβίδα, σημειώνει ότι
  • οι εισαγγελείς δεν έχουν αποδείξει ότι ο κ. Τηλέμαχος Λαβίδας ήταν η πηγή των εμπιστευτικών πληροφοριών για την αμερικάνικη εταιρεία Ariad

Αντιθέτως, το διεθνές κύκλωμα εκμετάλλευσης εμπιστευτικών πληροφοριών (insider trading scheme) είχε στη διάθεσή του ένα εκτεταμένο δίκτυο πληροφοριοδοτών.

Επιπρόσθετα, είναι γεγονός ότι συγκεκριμένο στέλεχος επενδυτικής τράπεζας (investment bank), που κατηγορείται από τις εισαγγελικές αρχές της Νέας Υόρκης για συμμετοχή στη διεθνή σπείρα, αποδεδειγμένα διέθετε ή προσπέλασε αρχεία με εμπιστευτικές πληροφορίες που αφορούσαν την Ariad πριν τα μέλη της προβούν σε αγορές μετοχών της εν λόγω εταιρείας.

Έμφαση δίνεται στο γεγονός ότι ο κ. Τηλέμαχος Λαβίδας δεν προχώρησε σε καμία συναλλαγή μετοχών της Ariad ή άλλης εταιρείας και δεν είχε καν λογαριασμό (account) για χρηματιστηριακές συναλλαγές.

Σύμφωνα με τον Jonathan Streeter, οι ένορκοι θα αποφανθούν αβίαστα ότι είναι αθώος και σύντομα θα βρεθεί και πάλι με την οικογένειά του

Στην ανακοίνωση, επίσης, σημειώνεται ότι οι εισαγγελείς απέτυχαν να παρουσιάσουν οποιοδήποτε στοιχείο ή μάρτυρα που να τεκμηριώνει οποιαδήποτε μορφή επικοινωνίας γραπτή, ηλεκτρονική, τηλεφωνική ή άλλης μορφής που να συνδέει τον κ. Τηλέμαχο Λαβίδα με τη διαρροή εμπιστευτικών πληροφοριών. Αυτό αποκτά ιδιαίτερη σημασία, δεδομένου ότι ότι οι κατήγοροι έχουν κατασχέσει και διερευνήσει εκατομμύρια emails, SMS και εξετάσει ενδελεχώς ηλεκτρονικές συσκευές, τηλέφωνα και υπολογιστές τόσο των εμπλεκόμενων στο διεθνές κύκλωμα, όσο και του κ. Τηλέμαχου Λαβίδα χωρίς να βρεθεί και να προταθεί εκ μέρους τους το παραμικρό στοιχείο που να αφήνει να εννοηθεί ότι ο κ. Τηλέμαχος Λαβίδας παρείχε εμπιστευτικές πληροφορίες σε οποιονδήποτε.

Τέλος, το κατηγορητήριο εναντίον του κ. Τηλέμαχου Λαβίδα βασίζεται στην κατάθεση ενός εκ των δύο εγκεφάλων της σπείρας, ο οποίος έχει αποδεχτεί την ενοχή του σε 38 κατηγορίες, που επισείουν κάθειρξη μέχρι 750 χρόνια και ο οποίος έχει συμφωνήσει να επιστρέψει στην Κυβέρνηση των ΗΠΑ το ποσό των 49 εκατ. δολαρίων ως προϊόν παράνομου πλουτισμού από τη συμμετοχή στο εν λόγω κύκλωμα. Ο μάρτυρας αυτός ο οποίος έχει παραδεχτεί την ενοχή του, έχει συμφωνήσει να συνεργάζεται με τις Αμερικανικές αρχές με αντάλλαγμα τη μείωση της ποινής του ενώ έχει παραδεχτεί ότι κατά τη δράση του χρησιμοποίησε πολλούς τρόπους εξαπάτησης και απόκρυψης των παράνομων πράξεων και κερδών του, όπως ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, χρησιμοποίηση κινητών τηλεφώνων προσωρινής χρήσης (burner phones), πληρωμές πληροφοριοδοτών με μετρητά κρυμμένα σε χρηματοκιβώτια, χρήση μεσαζόντων, κ.α..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here