Αλυσίδες εστιατορίων όπως οι Carluccio’s, Prezzo, Jamie’s Italian και Strada τους τελευταίους 12 μήνες έκλεισαν καταστήματά τους καθώς δεν υπάρχουν ενδείξεις για αύξηση της ζήτησης.

Περισσότερα από 1.000 εστιατόρια στη Βρετανία αναγκάστηκαν να κατεβάσουν ρολά το τελευταίο χρόνο -αύξηση 24% συγκριτικά με την αντίστοιχη περσινή περίοδο- καθώς ο κλάδος, σύμφωνα με την εταιρία λογιστικών και ελεγκτικών υπηρεσιών Moore Stephens, είναι αντιμέτωπος με υπερπροσφορά την ώρα που παρατηρείται επιβράδυνση των καταναλωτικών δαπανών.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του τμήματος αναδιαρθρώσεων και πτωχεύσεων στη Moore Stephens, Τζέρεμι Γουίλμοντ, «ο αντίκτυπος είναι εμφανής σχεδόν σε κάθε κεντρικό δρόμο μεγάλης πόλης ή αστικού κέντρου».

Η Moore Stephens ανακοίνωσε ότι από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως τον Σεπτέμβριο του 2018 έκλεισαν 1.219 εστιατόρια σε όλη τη χώρα, από 985 το αντίστοιχο διάστημα έναν χρόνο νωρίτερα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι καταναλωτικές δαπάνες στη Βρετανία αυξήθηκαν τον περασμένο μήνα με τον βραδύτερο ρυθμό του τελευταίου και πλέον έτους και οι εταιρίες λιανικής πώλησης έχουν ήδη προβεί σε προειδοποιήσεις για την περίοδο των Χριστουγέννων.

Σύμφωνα με την Moore Stephens, τα εστιατόρια δέχονται πιέσεις από την αύξηση των μισθών καθώς και τις υψηλότερες τιμές τροφίμων και ποτών εξαιτίας της υποχώρησης της ισοτιμίας της στερλίνας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here