Μπορεί οι τουριστικοί φορείς να εμφανίζονται συγκρατημένα αισιόδοξοι για τον τουρισμό φέτος, ωστόσο το +41% στις τουριστικές εισπράξεις του πρώτου διμήνου του 2019 δεν παύει να είναι εντυπωσιακό και ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι και το γεγονός ότι δεν συνάδει ούτε με την αύξηση των αφίξεων που είναι στο +7%.

  • Οι ξενοδόχοι θεωρούν ότι το νούμερο μάλλον οφείλεται σε κάποιες έκτακτες συμφωνίες στον τουρισμό του πρώτου διμήνου που παραδοσιακά, ούτως ή άλλως, αντιπροσωπεύει πολύ χαμηλό ποσοστό επί του συνόλου της τουριστικής κίνησης κάθε χρονιάς.

Μία άλλη, πιο ενθαρρυντική εξήγηση θα μπορούσε να είναι ότι αυξήθηκαν οι τουρίστες που ξοδεύουν περισσότερα.

Σε κάθε περίπτωση, η συνέχεια θα δείξει.

Πάντως με βάση τα προσωρινά στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος για το ισοζύγιο πληρωμών (σ.σ. πιο αναλυτικά αναμένονται σήμερα Δευτέρα από τα επιμέρους νούμερα του ταξιδιωτικού ισοζυγίου), οι ταξιδιωτικές εισπράξεις για το διάστημα Ιανουαρίου- Φεβρουαρίου του 2019 εμφανίζονται αυξημένες κατά +41%, στα 441 εκατ. ευρώ, από 313 εκατ. ευρώ του πρώτου διμήνου του 2017, ενώ μία διετία πρίν είχε ήταν στα 293 εκατ. ευρώ. Μόνο για το Φεβρουάριο, οι εισπράξεις εμφανίζονται αυξημένες κατά +29,6%, φθάνοντας τα 209 εκατ. ευρώ, και ενώ οι αφίξεις μη κατοίκων ταξιδιωτών παρουσίασαν αύξηση κατά +4%.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here