Έχετε αναρρωτηθεί ποτέ σε ποια αγαθά και assets επενδύουν τα χρήματά τους οι πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου;

Tο γράφημα απαντά στο ερώτημα πώς άτομα με εξαιρετικά υψηλή καθαρή αξία (UHNWI)—άτομα με καθαρή περιουσία 30 εκατομμυρίων $ ή περισσότερο συμπεριλαμβανομένης της κύριας κατοικίας τους— κατανέμουν τον πλούτο τους με βάση τα δεδομένα από την Έκθεση Πλούτου του 2023 του Knight Frank.

Πώς επενδύουν οι εξαιρετικά πλούσιοι

Οι απαντήσεις δίδονται με βάση μια παγκόσμια έρευνα σε πάνω από 500 διαχειριστές πλούτου, οικογενειακά γραφεία και ιδιωώτες τραπεζίτες που επιβλέπουν συνολικά περιουσιακά στοιχεία 2,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων:

Rank Asset Average Proportion of Total Wealth
1 Primary and Secondary Homes 32%
2 Equities 18%
3 Commercial Property 14%
4 Bonds 12%
5 Private Equity / Venture Capital 6%
6 Commercial Property Funds 5%
7 Commercial Property REITs 3%
8 Investment of Passion (e.g. art, cars, wine) 3%
9 Gold 2%
10 Crypto Assets 1%
11 Other 5%

 

Όπως δείχνει ο παραπάνω πίνακας, οι πρωτογενείς και δευτερεύουσες κατοικίες αποτελούν το 32% του συνολικού πλούτου, το μεγαλύτερο μερίδιο μεταξύ των περιουσιακών στοιχείων. Ο μέσος όρος UHNWI διαθέτει 3,7 σπίτια.

Οι επενδύσεις σε μετοχές αποτελούσαν σχεδόν το 20% του πλούτου της UHNWI, με αυτές στην Αμερική να έχουν το υψηλότερο μερίδιο πλούτου σε μετοχές (33%) ακολουθούμενες από την Ευρώπη (28%) και την Ασία (26%).

Οι επενδύσεις ιδιωτικών κεφαλαίων και επιχειρηματικών κεφαλαίων, οι οποίες περιλαμβάνουν επενδύσεις σε νεοφυείς εταιρείες που δεν έχουν ακόμη εισέλθει στο χρηματιστήριο, αντιπροσώπευαν το 6% του συνολικού όγκου επενδύσεων κατά μέσο όρο. Μια ξεχωριστή αναφορά δείχνει ότι η μέση επένδυση σε μια εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων κυμαίνεται μεταξύ 1,8 και 6,9 εκατομμυρίων δολαρίων για τους επενδυτές της UHNWI.

Επενδύσεις Πολυτελείας των Ultra-wealthy

Οι επενδύσεις σε είδη πολυτελείας, από έργα τέχνης έως κλασικά αυτοκίνητα, αποτελούν κατά μέσο όρο το 3% του συνόλου των επενδύσεων των υπερπλουσίων.

Το 2023, σχεδόν έξι στους 10 UHNWI δήλωσαν ότι σκοπεύουν να αγοράσουν έργα τέχνης.

Likely to Purchase in 2023 Global Average
Art 59%
Watches 46%
Wine 39%
Classic Cars 34%
Jewelry 33%
Luxury Handbags 20%
Rare Whiskey Bottles 18%
Furniture 14%
Colored Diamonds 9%
Coins 8%

 

Πολλά από αυτά τα στοιχεία διατηρούν την αξία τους με την πάροδο του χρόνου. Στην πραγματικότητα, και τα 10 από αυτά τα στοιχεία αυξήθηκαν σε αξία το 2022 παρά το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον που είδε τον S&P 500 να πέφτει πάνω από 19%.

Η αγορά έργων τέχνης κατέγραψε αύξηση τιμών κατά 29% πέρυσι, το υψηλότερο σε είδη πολυτελείας. Τα πολυτελή αυτοκίνητα (25%) και τα ρολόγια (18%) σημείωσαν επίσης μερικές από τις υψηλότερες αυξήσεις τιμών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ