Σε πλοία ultramax μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου επενδύει η EuroDry, συμφερόντων Αριστείδη Πίττα, διαβλέποντας τις νέες συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία, με τη διακοπή εργασιών και την αναταραχή που προκλήθηκε στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Ειδικότερα η EuroDry, ανακοίνωσε την απόκτηση του πλοίου M/V Asia Ruby II, ένα bulker μεγέθους ultramax που κατασκευάστηκε το 2014, για 24,5 εκατομμύρια δολάρια.

Το πλοίο έχει αξία 22,16 εκατομμύρια δολάρια σύμφωνα με την VesselsValue.

Ο Αριστείδης Πίττας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της EuroDry, σχολίασε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την εξαγορά του M/V Asia Ruby II, ενός πλοίου μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου, μεγέθους Ultramax, που κατασκευάστηκε το 2014.

Αυτή η εξαγορά διευρύνει περαιτέρω τη σύγχρονη σύσταση του στόλου μας σε μια εποχή που η αγορά προσφοράς και ζήτησης πλοίων υποστηρίζει την ανοδική τάση στις τιμές χρονοναύλωσης. Με τις τρέχουσες συνθήκες της ναυλαγοράς, αναμένουμε ότι το M/V Ruby II θα συμβάλλει σημαντικά στο καθαρό μας εισόδημα και στα EBITDA.

Όπως αναφέραμε πρόσφατα, πιστεύουμε ότι ένας συνδυασμός από παράγοντες που εμποδίζουν την αύξηση της προσφοράς πλοίων στο άμεσο μέλλον σε συνδυασμό με ένα από τα χαμηλότερα επίπεδα βιβλίων παραγγελιών και μια υγιή αύξηση της ζήτησης είναι πιθανό να οδηγήσει σε ισχυρά επίπεδα ναύλων για πλοία μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου, σίγουρα έως το 2022 και μετά.

Αυτή η απόκτηση, μας επιτρέπει να τοποθετηθούμε καλύτερα για να επωφεληθούμε από τέτοιες εξελίξεις. Επιπλέον, ο εκσυγχρονισμός και η ανάπτυξη του στόλου μας αυξάνει περαιτέρω το ανάστημά μας ως εισηγμένη εταιρεία, ενισχύοντας την αξία της εισαγωγής μας».

Να σημειωθεί ότι ο στόλος της EuroDry αυξάνεται πλέον σε εννέα πλοία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here