Για όλους τους λάτρεις της παραλίας και του νερού η κύρια ερώτηση κάθε καλοκαίρι είναι το πού είναι η καλύτερη τοποθεσία για μια βουτιά στη θάλασσα. Λοιπόν, μην ψάχνετε άλλο! Οι ειδικοί του Planet Cruise ανέλυσαν πολλαπλούς παράγοντες κατά μήκος των 68.000 χιλιομέτρων ακτογραμμής σε όλη την Ευρώπη, όπως η καθαρότητα των υδάτων, οι θερμοκρασίες κολύμβησης, οι μέσες ώρες ηλιοφάνειας, οι κριτικές 5 αστέρων στο TripAdvisor και άλλα, για να αποκαλύψουν τα καλύτερα σημεία κολύμβησης σε όλη την Ευρώπη.

Δείτε παρακάτω τα 20+1 κορυφαία σημεία κολύμβησης της Ευρώπης που αναμφίβολα θα σας εμπνεύσουν να κλείσετε τις επόμενες διακοπές σας και να δημιουργήσετε αξέχαστες αναμνήσεις:

Την πρώτη θέση για το καλύτερο σημείο κολύμβησης στην Ευρώπη καταλαμβάνει η παραλία Ελαφονήσι, που βρίσκεται στη νοτιοδυτική γωνία της Κρήτης, στην Ελλάδα. Η παραλία φημίζεται για τη ροζ άμμο και τα παρθένα νερά της, δημιουργώντας ένα ειδυλλιακό περιβάλλον που παραμένει χωρίς κόσμο λόγω της απομακρυσμένης θέσης της.

Η παραλία Ελαφονήσι έχει 10.386 κριτικές πέντε αστέρων στο TripAdvisor, ενώ τον Αύγουστο απολαμβάνει κατά μέσο όρο 360,5 ώρες ηλιοφάνειας- το τρίτο σημείο στη λίστα με τα κορυφαία σημεία κολύμβησης.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται μια άλλη παραλία της Κρήτης- η πανοραμική θέα και τα γαλαζοπράσινα νερά της παραλίας Μπάλος στην Κρήτη, Ελλάδα, ταιριάζουν με το Ελαφονήσι με θερμοκρασία κολύμβησης 26,1 βαθμούς. Ο Μπάλος είναι ένας φανταστικός προορισμός για να απολαύσετε μια βουτιά στα γαλαζοπράσινα νερά απολαμβάνοντας παράλληλα την πανοραμική θέα.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η πανέμορφη παραλία Ναυάγιο στη Ζάκυνθο. Με τη χρυσή άμμο και τα θαύματα των ναυαγίων, είναι ένα πραγματικό στολίδι. Με θερμοκρασίες κολύμβησης στους 26,2 βαθμούς (ίδιες με αυτές της Sa Caleta στην Ίμπιζα), το Ναυάγιο προσφέρει μια τέλεια ισορροπία ζεστασιάς και ηλιοφάνειας. Η παραλία διαθέτει τις τέταρτες περισσότερες ώρες ηλιοφάνειας τον Αύγουστο, κατά μέσο όρο 359,3 ώρες, γεγονός που την καθιστά ιδανικό προορισμό για τους επισκέπτες που επιθυμούν να εξερευνήσουν το διάσημο ναυάγιο που βρίσκεται ανάμεσα στη χρυσή άμμο. Βέβαια δυστυχώς για το 2023 για λόγους ασφαλείας, αποφασίστηκε να απαγορευθεί η πρόσβαση μέσω θάλασσας αλλά και στεριάς μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.

Από την κατάταξη, η Ελλάδα κυριαρχεί στην πρώτη 10άδα της λίστας με τα hotspots για κολύμπι. Όμως, κοιτάζοντας τα θέρετρα στις θέσεις 11-20, θα παρατηρήσετε ότι έξι ιταλικές πόλεις και χωριά καταφέρνουν να μπουν στην λίστα, μεταξύ των οποίων το Mariolu στη Σαρδηνία στη 12η θέση και το Sansone στο Portoferraio στη θέση 16.

Για να δείτε την πλήρη μελέτη, επισκεφθείτε τη διεύθυνση: https://www.planetcruise.com/en/europe-best-swimming-hotspots-2023

Μεθοδολογία:

Το σύνολο δεδομένων κατατάσσει τα κορυφαία παράκτια σημεία κολύμβησης με βάση τα 68.000 χιλιόμετρα ακτογραμμής σε όλη την Ευρώπη. Για να γίνει αυτό, χρησιμοποιήθηκαν 5 διαφορετικοί παράγοντες. Αφού συλλέχθηκαν οι παράγοντες, 
κανονικοποιήθηκαν για να δοθεί σε κάθε παράγοντα μια βαθμολογία μεταξύ 0-5.Στη συνέχεια, οι κανονικοποιημένες τιμές συνοψίστηκαν, ώστε να δοθεί σε κάθε παραλία μια βαθμολογία 5.

Τα σημεία κολύμβησης κατατάχθηκαν από το υψηλότερο προς το χαμηλότερο με βάση τη συνολική βαθμολογία τους. Οι πηγές των παραγόντων που χρησιμοποιήθηκαν είναι οι ακόλουθες:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here