Ο διευθύνων σύμβουλος της Moderna Inc, Stephane Bancel, εκτιμά πως η πανδημία του κορωνοϊού θα μπορούσε να λήξει σε έναν χρόνο, καθώς η αυξημένη παραγωγή εμβολίων διασφαλίζει τις παγκόσμιες προμήθειες, όπως δήλωσε στην ελβετική εφημερίδα Neue Zuercher Zeitung, μεταδίδει το Reuters.

«Αν κοιτάξετε την επέκταση των παραγωγικών δυνατοτήτων στον κλάδο τους τελευταίους έξι μήνες, λογικά θα είναι διαθέσιμες αρκετές δόσεις μέχρι τα μέσα του επόμενου χρόνου ώστε όλοι στον πλανήτη να εμβολιαστούν. Οι ενισχυτικές δόσεις θα είναι επίσης δυνατές στην έκταση που απαιτείται», είπε στη συνέντευξή του.

«Αυτοί που δεν θα εμβολιαστούν θα αποκτήσουν ανοσία φυσικά, επειδή η παραλλαγή Δέλτα είναι τόσο μεταδοτική. Με αυτόν τον τρόπο θα καταλήξουμε σε μια κατάσταση παρόμοια με αυτήν της γρίπης. Μπορείς να εμβολιαστείς και να έχεις έναν καλό χειμώνα, ή να μην εμβολιαστείς και να διακινδυνεύσεις να αρρωστήσεις και πιθανότατα ακόμα και να καταλήξεις στο νοσοκομείο», είπε.

Ερωτηθείς αν αυτό σημαίνει επιστροφή στην κανονικότητα το β’ εξάμηνο του επόμενου έτους, είπε πως «από σήμερα, σε έναν χρόνο, υποθέτω».

Ο κ. Bancel είπε επίσης πως αναμένει οι κυβερνήσεις να εγκρίνουν τις ενισχυτικές δόσεις για άτομα που έχουν ήδη εμβολιαστεί επειδή οι ασθενείς που κινδυνεύουν οι οποίοι εμβολιάστηκαν το περασμένο φθινόπωρο «αναμφίβολα» χρειάζονται αναμνηστική δόση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here