Η επόμενη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της Fed είναι στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της St. Louis Fed, James Bullard σημείωσε ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ δεν θα βιαστεί να κάνει την επόμενη κίνηση της.

Mιλώντας στο Agence France Press, ο Bullard δήλωσε ότι θέλει να δει πώς θα αντιδράσει η αμερικανική οικονομία στη μείωση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης που αποφασίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα.

Σε χθεσινή του ομιλία, ο πρόεδρος της St. Louis Fed, James Bullard επισήμανε παράλληλα ότι η Fed δεν θα διαμορφώσει την πολιτική της με βάση την πορεία των εμπορικών διαπραγματεύσεων των ΗΠΑ με την Κίνα.

  • “Η νομισματική πολιτική δεν μπορεί να αντιδρά στις καθημερινές εξελίξεις από τις εμπορικές συνομιλίες”, ανέφερε ο Bullard μιλώντας στο National Economic Club στην Ουάσινγκτον.

Αν και η παγκόσμια αβεβαιότητα αποτελεί  “βασικό κίνδυνο”, ο Bullard δήλωσε ότι οι εμπορικές εντάσεις αναμένεται να επιμείνουν “τα επόμενα χρόνια”.

Οι τελευταίες εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις για το εμπόριο δείχνουν ότι θα είναι δύσκολο να επιτευχθεί ένα σταθερό παγκόσμιο περιβάλλον στο εμπόριο για το χρονικό διάστημα που καλύπτουν οι παρούσες προβλέψεις”, ανέφερε ο Bullard.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here